İnternetin ortaya çıkmasının ardından teknolojide ve insan hayatında adeta bir devrim yaşandı. Bu yüzden 21. Yüzyıla giriş milenyum çağı olarak adlandırıldı. Hatta şimdilerde uzay çağında olduğumuzdan söz ediyoruz. Dünyanın uzaya gönderdiği araçlardaki astronotlar ise internet bağlantısı aracılığıyla insanlara mesaj dahi gönderiyor. Bu kadar büyük gelişmeler dışında günklük yaşamda dahi bilgisayarların ve internetin yeri gittikçe artıyor. Kimse internete bakmadan, arama motorlarından araştırma yapmadan karar vermiyor. Gazeteler tabletlerden okunuyor, otobüste haberlere akıllı telefonlardan yorum yapılıyor. Hiç kimse arama motorlarında ilk sayfalarda yer almayan şirketlerden alışveriş yapmıyor. Sanatçılar eserlerini web siteleriyle dağıtıyor.

Web tasarım kavramının önemi ise burada fazlasıyla ortaya çıkıyor. Çünkü içeriğiniz ne kadar iyi olursa olsun ilgi çekici olmayan, gözü rahatsız eden ve karışık olan siteler kullanıcının ilgisini çekmiyor. Bu sonuçta sitede kalma süresi ve ayrılma süresiyle ölçülebilir. Web tasarımcılar bu ölçümlere göre de siteleri geliştirmeye devam edebiliyor. Web tasarım mesleğinin ciddiyeti görüldüğü gibi birçok noktada ortaya çıkıyor. Çünkü başarılı bir web sitesi ve internet tanıtımı hiç yeteneği olmayan bir insanı bile dünyaca ünlü hale getirebiliyor. Haber sitelerinde bunların örnekleri ise her gün yer alıyor. Hiç basılı albüm çıkartmayan bir şarkıcı tüm dünyada hayran kitlesi oluşturabiliyor. Web sitelerinin herkese eşit mesafede yaklaşan bir alan olması da insanların rahatlıkla bu şekilde çalışmasını kolaylaştırıyor.

Web tasarımı yapılırken dikkatli olunması gereken birçok nokta bulunuyor. Sitenin kolay kullanılabilir olması kullanıcıların daha çok vakit geçirmesini sağlıyor. Ayrıca ilginç görseller ve tasarımlar da internet kullanıcılarını içeriklere yönlendiriyor. Bu durum yukarıda bahsettiğimiz ve ölçümü yapılan sitede vakit geçirme sürelerini de fazlasıyla artırıyor. Bunlarda bir anlamda markalaşma anlamı taşıyan web platformlarında başarıyı getiren ilk adımları oluşturuyor. Eğer arama motoru optimizasyonu yapılacaksa tasarım bu noktada uzmanlar tarafından dizayn edilebiliyor. İçeriklerin çok kısa ya da uzun olması da okuyucuyu soğutabiliyor bu da tüm tasarım başarısını alt üst edebiliyor. İnternet üzerinden ticaret yapan siteler de bu konuya fazlasıyla önem vererek profesyonel kişilerle çalışmalarını yürütüyor. Başarıya giden yolda sağlam adımlar atılıyor.

İnsanlar ilginç olayları ve konuları dahi kendi faydalarına kullanarak internet aracılığıyla reklamlarını yapıp büyük şirketlerden teklif alabiliyor. Amatör bilimciler buluşlarının patentlerini alarak internette sergiliyor. Bu sayede televizyon programlarına çıkabiliyor ve patentlerini rahatlıkla büyük şirketlere satabiliyorlar. Normal çabalarla mümkün olmayan bu durum bu vaha aracılığıyla kolaylıkla gerçekleşiyor. İnsanların geri çevrildiği kapılardan yeni teklifler alması bu durumun doğruluğunu ney bir biçimde gösteriyor. Bu noktaya ulaşmak için başarılı bir web tasarım zorunluluğu gerekiyor. Böylece hiçbir şey yapmadan ve düşük bütçelerle hem markalaşma gerçekleşiyor hem de büyük reklamlar yapılıyor. Günümüzde açık fikirli olan herkesin uygulayabileceği bu yöntem tüm insanlığa eşit mesafede yaklaşıyor.