Uzun yıllardır en hızlı ve konforlu ulaşım yollarından biri olan hava yolu ulaşımı, dünya genelinde pek çok kişi tarafından yaygın olarak gerçekleştirilen ulaşım şeklidir. Lojistik, askeri ve ulaşım alanında büyük gelişmeler kaydeden havayolu sektörü, özel sektörün katılımı ile sivil havacılığın güçlenmesi neden ile önemli bir yükselme trendi görülmeye başlanmıştır. Avrupa Birliği normlarına uyum ve katılım için uzun süredir çaba gösteren Türkiye’de ise 90’lı yıllardan başlayan üst seviye bütünleşme sağlayan Türk Sivil Havacılığının bütününü oluşturan şirketleri ile AB normlarına uygun biçimde denetlenerek operasyonlarını üst seviyede sürdürmektedir. Uluslar arası boyutta hava yolu şirketleri ve gelişmiş hava imaları ile Türkiye havacılık sektörü, dünya geneli sıralamasında üst sıralarda yer almaktadır. Yurt içi ya da uluslar arası uçuşları yüksek güvenlik ve hizmet standartları için gerçekleştirilen hava yolu seferleri, uçuş personelinin yüksek eğitimi ve uçak bileti fiyatlandırması ile yolcular tarafından tercih edilen şirketlerden olmaktadır.

Ülkemizde pek çok sektörün üzerinde yer alan yapısı ile dikkat çeken havacılık sektörü, dünya genelinde birçok ülke ve şirket tarafından örnek alınacak seviyede olmasına rağmen sektöründeki tüm gelişmeler yakından izleyen ve hızla uygulayan dinamik yapısı ile başta turizm sektörü olmak üzere pek çok sektöründe tetikleyicisi durumundadır. Özellikle turizm mevsimi diye nitelendirilen dönem içinde yoğun olan hava yolu şirketleri ve hava yolu seferleri içinde ucuz uçak bileti arayışı baş göstermekte. Çeşitli kaynaklar ya da kampanyalar çerçevesinde uygun fiyatlar ile hava yolculuğu yapmak mümkün olmakta.

Hava yolu sektörü içinde önemli bir yer tutan yolcu kavramının dönemsel olarak farklı yoğunlukları içinde fiyatlandırma en önemli unsurlardan biri olarak karşımıza çıkmakta. Diğer sektörlerde de olduğu gibi eşitlik çerçevesi içinde ve uluslar arası kurallar paralelinde uygulanması bakımından sağlıklı ve sürdürülebilir bir gelişme için gerekli tüm gereklilikler göz önünde bulundurularak fiyatlandırma yapılması uygun olacaktır. Hizmet seviyesi ile birlikte doğru fiyatlandırma sürecin vazgeçilmezleri arasındadır. Ülkemizde faaliyet göstermekte olan havacılık işletmelerinin yanı sıra havacılık alanında dünya pazarında yaşanan gelişmelere bağlı doğru fiyatlandırma yapılması ile uluslar arası havacılık sektöründe söz sahibi olmaya yöneliktir. Tüketiciler için önemli bir unsur olan uygun uçak bileti ile hava yolu seyahati gerçekleştirme faaliyeti sektör açısından da bir o kadar büyük öneme sahiptir.

Kayseri Seyahatleri İçin En Uygun Uçak Bileti İle Konforlu Yolculuk

Türkiye’de kısa süre içinde hızlı gelişim gösteren havayolu işletmeciliği içinde özel bir öneme sahip olan hava limanı işletmeciliği giderek yaygınlaşan alanlarda uluslar arası standartlarda hizmet sunmakta. Bunlardan bir olan Kayseri havalimanı, İl özel idaresi tarafından yapılmıştır. Önceleri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı tarafından yapılan terminal işletmeciliği daha sonra  Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü’nce 1998 yılında yapılan terminal binası aracılığı ile iç hat uçuşlarında da kullanılmaya başlanarak terminal DHMİ tarafından yapılmaya başlanmıştır. 2009 yılı sonrasında eski iç hatlar terminal binası yıkılması ve sonrasında yeniden yapılması ile dış hatlar terminal binası iç hat ve dış hat ortak olarak giden yolcular için kullanılmaya başlanmış olarak yeni iç hatlar terminali açılmasına kadar ortak kullanım olarak değerlendirilmiştir. 21 Ağustos 2010 tarihinde Kayseri hava limanı yeni iç hatlar terminali açılarak yolcu ağırlamaya başlamıştır.

11.000 m2 dış ve iç hatlar terminal alanı ve 3 milyon yolcu kapasitesine sahip Kayseri hava alanı içinde 1 adet sağlık ünitesi, 1 adet cafe, 1 adet gazete satış, 1 adet büfe, 1 adet emanet ofisi ve 3 adet araç kiralama firması alanı ile birlikte 5 adet hava yolu firması satış ofisi yer almakta. Dağcılık ve kaya sporunun önemli merkezlerinden biri Erciyes başta olmak üzere Aladağlar milli parkı ve Selçuklular döneminden kalma çok sayıda bedesten, kapalı çarşı, kervansaray ve han gibi tarih eseri barındıran Kayseri, çok sayıda yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Ülkemizin orta Anadolu’da yer alan önemli ticaret alanlarından biri olan şehir güçlü bir ekonomik dinamizme sahiptir. Şehri çeşitli nedenler ile ziyaret etmek isteyenler için Kayseri’ye en uygun uçak bileti arayışlarında şehre sefer düzenleyen hava yolu şirketleri ile birlikte çeşitli alanlarda yer alan internet platformlarından da yararlanılabilir.

Anadolu tarihi boyunca önemli ticaret ve kültür alanlarından bir olan Kayseri, 6000 yıllık bir geçmişe sahip ülkemiz iç Anadolu bölgesi içinde yer alan özel kentlerden biridir. Zengin bir tarihi geçmişe sahip kent, yine zengin yer altı kaynakları, elverişli ulaşım ve enerji olanakları ile büyük ölçüde gelişmiş sanayisi ile bölgenin ve ülkenin önde gelen şehirleri arasındadır. Kentin gelişmesinde öncelikle faktörler, ticaret ve zanaatta bölgenin geçmişten bugüne değin sahip olduğu kültürel ve ekonomik birikimdir. Şehir yerleşim düzeni içinde halkın büyük bir bölümü ilçe merkezleri, kent merkezi ya da kasabalarda yerleşim göstermekte ve nüfusun yarısından azı köylerde yaşamaktadır. Geçmişte başta halıcılık olmak üzere dokumacılık,  bakırcılık ve dericilik gibi üretim etkinlikleriyle bilinen ve dinamik bir ticaret yaşamı olan bölge, Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinde oldukça ihmal edilmiş ve bu nedenler ile tarımsal üretimi, tüketim gereksinmesini karşılamaya dahi yerli olmayan duruma gelmişti. Cumhuriyet döneminde şehre yapılmış olan; 1926'da halı ipliği fabrikası ve uçak montaj fabrikası açılması ve 1927'de demiryolu bağlantısının kurulması ile şehirde yaşam ve ekonomi canlanmanın başlangıcı olmuştur. Özellikle uçak montaj fabrikası kentin yaşamı ile birlikte Türkiye havacılık sektörü içinde önemli bir gelişmeye neden olmuştur. Kente ziyaret öncesinde yapılacak kısa bir araştırma yapılarak Kayseri uçak bileti satın alma işlemleri çevrim içi biçimde de gerçekleştirilebilmekte.

Kayseri tarihinde Asurlular tarafından kurulan bir ticaret kolonisi olan Mazaka, Anadolu'daki Pers egemenliği döneminde oluşturulmuş Kapadokya satraplığının merkezi haline gelmiştir. Kapadokya Krallığı döneminde Eusebeia olan kentin adı Mazaka-biçiminde -Eusebeia ismi ile bilinmektedir.  Roma dönemi sırasında Sasani saldırılarına karşı korunmak amacı ile surlarla çevrilen kent Romalılar tarafından "Sezar" diğer bir deyişi ile  "Kayser" şehri anlamına gelen Caesarea ya da Kaisareia biçiminde adlandırılmıştır. Günümüzde kullanılan Kayseri adının bu dönemde kullanılan Kaisareia’dan gelmektedir. Dünya tarihi boyunca var olmuş büyük ve güçlü medeniyetlerinden biri olan Selçuklu uygarlığının ve mimarisine ait özgün eserleri içinde barındıran şehirde Erciyes ile kış turizmine olanak sağlayan, Soğanlı ve Erdemli vadilerinin muhteşem güzelliği içinde en az Ürgüp ve Göreme kadar özel görselliğinde coğrafyası ve zengin tarihi ile yedi göller ve Kapuzbaşı şelaleleri ile ülkenin ve bölgenin en güzel doğal güzelliklerine sahip olan kent ülkemizin yaz turizmi dışında her tür turizm, alanında önemli potansiyele sahip bölgelerinden birisidir. Pek çok alanı ile görülmesi ve yaşanılması gereken alanlar sahi olan şehir yapılacak uçak yolculuğu ile hafta sonları seyahatleri için uygun bir seçenek oluşturmakta. Türkiye’nin özel bölgelerinden biri olan kentte seyahat etmek isteyenler için Kayseri ucuz uçak bileti bulmak için havayolu şirketleri bilet fiyatlarının bulunduğu alanlardan yararlanılabilir.