Telefon dinleme önemli bir durumdur. Oldukça büyük devletler bile birbirlerini dinlemektedir. Çünkü gelişen teknoloji herkese birçok fayda sağlarken aynı zamanda kötü durumlarda yaratmaktadır. Mesela bir devlet diğerini dinlerken kendisi ile ilgili planları öğrenmeyi amaçlamaktadır. Çünkü bu bir koruma iç güdüsüdür. Bunu etrafı dinlerken bir anda kulak kesilen bir hayvan gibi de yorumlayabilirsiniz. Çünkü amaç tehlikeyi sezmek ve buna önlem almaktır. Eğer başarılı bir şekilde telefon dinleme işlemi yapabilirseniz sizde en az devletler kadar kendinizi koruma hakkına sahipsinizdir. Çünkü yaşam içinde bilinmeyen durumlar son derece fazladır. Şirketlerde birer devlet olarak ele alınabilir. İç işlerinde bağlı olan her şirket kendini korumalıdır. Bunu da ilk olarak üst düzey çalışanları ile sağlamalıdır.

telefon dinleme yurt dışında oldukça aktif bir durumdur. Bütün önemli şirketler bu programlardan yararlanmakta hatta çalışanlarının tümüne bu telefonları zorunlu bırakmaktadır. Çünkü şirketin hayati bilgilerini bilen kişilerin gerçekte kimlerle konuştuğu ne konuştuğu büyük bir önem arz etmektedir. Rakip firmalardan bir numara görmeniz ya da kilit bir numara görmeniz sizin için büyük bir zarardan dönüş olabilecektir. Yapmanız gereken bütün şirketin alt yapısını bunun üzerine kurmanızdır.

Telefon dinleme son derece önemlidir. Çünkü bu dinleme işlemi tehdit unsurlu yapılmamalıdır. Sadece çıkarlarınızı gözetmeniz ve kendinizi bu durumlara göre hazırlamanız esasına dayanmaktadır. Eğer telefon dinleme sırasında karşı tarafın özel yaşantısına müdahale edecek herhangi bir davranış yaparsanız program bütün yasallığını kaybedecektir. Aynı şekilde hiçbir şekilde tehdit amaçlı kullanmadığınız programlar yasal olmazsa bu yine de bir suç olacaktır. Telefon dinleme programları size kişinin kimle konuştuğunu mesajlaştığını bildirir aynı zamanda eş zamanlı dinleme ve kayıt yaparak dinleme imkanları sunar.