Dört bir yanı cennetten birer köşe olan güzel Türkiye binlerce yıldan bu yana çekiciliğini asla yitirmeden günümüzde dahi devam ettirmektedir. Güneşi denizi yeşili karlı dağları tarihin her dönemine şahitlik eden eserleri ile geçmişten geleceğe ışık tutan Anadolu yerli ve yabancı turistler için her zaman önemli bir konumda olmaya devam edecektir.

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde bulunan Behramkale Köyü’nde bulunan Roma ve Helenistik dönemde ticaret ve kültür merkezi olan Assos Ege’nin huzur dolu tatil beldelerinden biridir. Tarihi her an içinde barındıran yeşilin ve mavinin bütün canlılığıyla ayakların altına serilen bir cennet parçasına benzemektedir. Mutlaka görülmesi gereken güzelliklerle dolu mekânların bulunduğu bu güzel beldeye ulaşabilmek için turizm firmaları tarafından Assos Turu düzenlenmektedir. Bu bölgede yetiştirilen üzümlerden üretilen şarabın balığın zeytinyağının taze kekiğin ve kekiğin tadına bakmak isteyenler buradan ayrılmakta zorluk çekecektir.

Denizin ve kumun adı sayılan Antalya için Turizmin Başkenti demek yanlış olmaz. Tertemiz doğası palmiye ağaçları rengârenk insanlarıyla cıvıl cıvıl eğlence merkezlerinin bulunduğu turizm şehrine ister günübirlik isterse sezonluk Antalya Turu düzenlenmektedir. Eğlencenin doruklarında gezmek isteyenler için birçok alternatif bu güzel şehirde meraklısını beklemektedir. UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak kabul edilen ve güzelliğin adı olarak kabul edilen Pamukkale Denizli ili sınırları içerisinde yer alan sanki pamuktan yapılmış bir kale gibidir. Eski Hierapolis kenti beyaz travertenlerin bulunduğu tepenin hemen üzerinde kurulmuştur. Birçok hastalığa şifa olan kaplıca sularından faydalanmak isteyenler için günübirlik Pamukkale Turu düzenlenmektedir.

Aydın ilinin turizm mekânlarının bulunduğu beldelerinden biri olan Kuşadası bir kültür ve sanat merkezi olarak adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve eşsiz doğasıyla deniziyle kumsalıyla her zaman cazibesini sürdürmeye devam ettirecektir. Kuşadası Turları düzenleyen seyahat firmaların kapısını çalmakta mutlaka bir yarar olduğunu bu güzel beldeyi gördükten sonra anlamak mümkündür. Yurtdışında tatil yapmak isteyenler için Karadeniz’e kıyısı olan Gürcistan’ın Batum beldesi çok doğru bir tercih olacaktır. Yaz aylarında nüfusu dört yüz bini aşan Osmanlı İmparatorluğu’ndan izler taşıyan çay ve taze meyve cennetini mutlaka görmek gereklidir. Uygun seçeneklerin bulunduğu Batum Turları değişiklik arayanlar için kaçırılmayacak fırsatlarla doludur.