Sporseverlerin olmazsa olmazları maç sonrasında tartışmalı pozisyonları izlemek, yorumlar yapmak, uzmanların yaptıkları yorumları eleştirmek ve elbette ki Canlı TV programını izleyerek kendi takımları için söylenenleri duymak olmaktadır.

Bu noktada ise şu aşamada gerçek anlamda söz sahibi birkaç kanal dışında kanal yok gibi. Bu kanallar arasında da en fazla tutulanı özellikle Rıdvan DİLMEN etmeni sayesinde NTV Spor olmaktadır. NTV Spor Canlı izle ile yapılan aramalarda özellikle önemli maçlar sonrasında yapılacak olan TV programı saatlerinde hızlı bir yükselişe geçmektedir.

Aynı şekilde yayıncı kuruluş ile anlaşması olmasından dolayı maçın özetlerini maç sonrasında en hızlı veren kanallardan birisi olan TRT Spor kanalının da TRT Spor Canlı izle kelimesi ile internette yapılan aramaları maç sonlarına doğru tavan yapmakta, yorum programı bitene kadar da hit konumda kalmayı başarmaktadır.

Bunun en büyük sebebi ise erkeklerin özellikle geç saatlerde evde TV izlemekten daha ziyade internet başında olmaları ve bu sayede daha fazla internetten izlemeye imkânlarının olmasıdır. Hele evli ve çocuklu olan erkeklerin belli bir saatten sonra evde TV başında oturması ve hiç bitmeyen bu tartışmaları izliyor olması da büyük bir sorun anlamına gelebilmektedir.

Bu sebeple de Canlı TV siteleri bu tarz maç sonu programları için olmazsa olmazlar arasında yer almaktadır.

Anlık olarak kanalda yayınlananların internet üzerinden de takip edilmesine olanak sağlayan Canlı TV Siteleri aynı zamanda isteyen izleyicinin internet üzerinden takımların sitelerine giriş yaparak forum sayfalarında da yorumlar yapmalarına imkân sağlamaktadır. Bu sayede izleyici hem kanalı izleyip dinlerken hem de forum sayfalarında, spor sitelerinde istediği gibi yorumlarını yapabilmekte, Twitter ve Facebook üzerinden de yayını yapan kuruma görüşlerini iletebilmektedirler.

Bazı kullanıcılar için Canlı TV İzleme siteleri çok sevilmeyen, iş görmeyen, sahte içerikler yayınlayan, virüs bulaştıran siteler gibi görülse de Canlı TV İzleme üzerine kurulu olan her site bu tarz bir eylem içerisinde değildir.

Aralarında bulunan birçok kaliteli site size HD Kalitesinde yayın yapmakta, maç öncesi ve sonrasında rahatlıkla takımınız ile ilgili yapılan haberleri takip etmenize imkân sağlamaktadır.

Yine Canlı TV Siteleri üzerinden Fenerbahçe TV, Galatasaray TV,  Beşiktaş TV ve Bursaspor TV gibi direkt olarak takımlara ait olan kanalları da takip etmek, burada yapılan yorumları, takımlardan gelen son bilgileri takip etmekte mümkündür. Yine maç esnasında ekrana gelen Canlı Anlatım ile maçı yayıncı kuruluşa ait TV kanalından izleme imkanına sahip değilseniz de ücretsiz bir şekilde takip etmeniz de mümkün olacaktır.

IP TV gibi sistemlerin de gelmesinden sonra çöpe atılması gündeme gelen ancak IP TV sistemlerinin çok hızlı bir şekilde yükselememesi sebebiyle varlıklarını güçlü bir şekilde sürdürmeye devam eden Canlı TV Siteleri için aslında söylenecek tek kötü şey çok fazla reklam alıyor olmaları olabilir.

Ancak bu durumda hiçbir maddi kaynağa sahip olmayan, tüm giderlerini kendi ceplerinden karşılayan Canlı TV izleme sitelerinin sahipleri için sitenin varlığını sürdürmeleri açısından gerekli bir durumdur. Reklam almayarak, kullanıcıdan herhangi bir ücret veya kira almayarak, kanallardan bir ücret almayarak bir sitenin devamlı olması ve kendi masraflarını karşılaması mümkün olmayacaktır. Bu sebeple de bu tarz sitelerin biraz reklam içerikli olması oldukça normaldir.

Sizin de bir gün Canlı TV izleme ihtiyacınızın olacağını düşünerek şimdiden iyi seyirler diliyoruz. Unutmayınız ki Canlı TV Siteleri siz değerli ziyaretçilerine her zaman Ücretsiz ve HD Kalitesinde yayın vermeye devam edecektir.