Sarımsak çayı denildiği zaman hepimizin ilk önce aklına gelen şey sarımsak çayı neden olur sorusu oluyor. Evet, sarımsak çayı sarımsaktan yapılan bir bitki çayıdır. Sarımsak çayının birçok faydaları vardır. En çok bilinen faydası da kilo verdirmesidir. Bilim insanlarının yaptıkları araştırmalar sonucunda sarımsak bitkisinin yağları yakan en kuvvetli bitki olduğu kanıtlanmıştır. Dünyaca ünlü yıldız Angelina Jolie ve daha birçok ünlü isim sarımsak çayını kullanarak formda kaldıklarını bildirmişlerdir.  

Angelina Jolie hamilelikte aldığı kiloları bu sarımsak çayı sayesinde verdiğini söylemiştir. Bu çay kilo verdirmek ile beraber aynı zamanda kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor. Diyabete iyi geliyor. Sindirim sistemini çalıştırarak metabolizmayı hızlandırıyor. Türkiye’nin en ünlü diyetisyenlerinden Ender Saraç da bu sarımsak çayını hastalarına tavsiye ediyor. Günde sabah ve akşam olmak üzere iki defa kullanmak yeterli olacaktır. İsteğe göre günde üç defa da tüketebilirsiniz. Çayın herhangi bir yan etkisi yoktur. İçindeki bitkilere karşı alerjiniz varsa doktor kontrolünde kullanılmalıdır.

Özlem yıldız sarımsak çayı reklamını üstlenmektedir. Bu ünlünün tanıtımını yaptığı marka garlic tea ürünüdür. Sarımsaklı bitki çayının orjinal fiyatı 39 tl dir. Bazı yerlerde taklit ürünler satılıarak daha ucuza satışa sunulmuştur. Bu tür ürünlere karşı dikkatli olunuz. Sağlığınızı düşünüyorsanız mutlaka faturalı ürünleri tercih etmenizde yarar var. (Tanıtım Yazısı)