Yaz aylarında hepimiz soluğu deniz kıyılarında alıyoruz. Sahiller deniz ve güneşin tadını çıkardığımız yerler oluyor. Hem sıcağın etkisinden sıyrılmak, hem dinlenmek, hem de dinlenirken eğlenmek için en ideal yerler sahiller.

Ancak hazırlıklı olmazsanız sahil keyfinizin kaçması çok kolay. Çünkü güneş altında uzun süre kalmanız ciddi rahatsızlıklara yakalanmanıza, cildinizin yanmasına yol açar.

Güneşin nasıl yaktığını o anda anlayamazsınız bile. Kendinizi güneşin kollarına atarsınız, sarmaş dolaş olursunuz ışıklarıyla, ancak bir süre sonra iş işten geçmiş olur.

Özellikle öğle saatlerinde dik gelen güneş ışıkları ciltte çok daha büyük tahribatlara yol açar.

Halbuki yanımızda bir plaj şemsiyesi olsa hiç bu sıkıntıı yaşamayız. Tatil keyfimiz kaçmaz, yitirdiğimiz sağlığımızı geri kazanmak için uğraşmak zorunda kalmayız.

Çok çeşitli plaj şemsiyeleri hemen her yerde bulunabiliyor. İstediğimiz büyüklükte ve özellikte bir plaj şemsiyesini internetten bile almak mümkün. Hatta internetten çok daha fazla çeşidi bir arada bularak kendimize en uygun olanı seçebiliriz.

Ama tabii bunu keyfimiz kaçmadan, sağlığımız gitmeden yapmakta yarar var. İş işten geçtikten sonra alacağımıza hemen evimizin bir köşesine 'ne olur ne olmaz' deyip bir plaj şemsiyesi koymak gerekiyor. Çünkü bazen aniden bir program çıkar, arkadaşlarınız “hadi atlayın arabalara, Ayvalık’tayız hafta sonu” deyiverir. Siz de başınıza gelecekleri hiç aklınıza getirmezsiniz. Sonrası malum…

Siz siz olun plaj şemsiyeniz olmadan sahile, güneşe koşmayın.