Ofis tasarımı, yeni açılan ya da uzun zamandır hizmet veren ofislerin iç dizaynını ifade eder. Ofislerin daha dikkat çekici hale gelmesi için iç tasarımlarının iyi bir şekilde yapılması şarttır. Günümüzde modern yapıların ofislerde daha fazla ön plana çıktığını görebiliyoruz. Özellikle kullanım kolaylığı sağlayan ofis bölme ve panel bölme sistemleri, ofislerde ve firmalarda en fazla tercih edilen sistemler arasında yer alır. Bu sistemler, aynı zamanda deprem ve yangın gibi fiziksel olumsuzluklara karşı da son derece dayanıklıdır. Olası deprem ve yangın olaylarında can ve mal kaybının en aza indirilebilmesi, ofislerde ve firmalarda kullanılan panel bölmelere bağlı olarak değişim göstermektedir. Yani ofislerde kullanılacak yapılarda yalnızca maliyete ve kullanım kolaylığına bakmamalı, aynı zamanda yaşanabilecek doğal afetler de göz önünde bulundurulmalıdır. Panel bölme sistemlerinin kullanım amaçlarından birisi de doğal afetler esnasında hem bireylerin yaşamının; hem de ofiste yer alan materyallerin daha az etkilenmesini sağlamaktır. Deprem, yangın, sel ve benzeri doğal afetlerin yoğun olarak yaşandığı bölgelerde bu tür panel bölme sistemlerinin daha sık kullanılması gerekir.

Panel bölme sistemleri, aynı zamanda ofislerde daha rahat etkileşim kurmayı sağlamaktadır. Panel bölmelerin kullanımıyla beraber hem çalışanlar arasında; hem de müşteri ve çalışanlar arasında daha kolay iletişim kurulabilir. Bu da çalışılan alanda daha yüksek bir verimlilik sağlayacaktır. Ofis ve şirketlerin kuruluş amaçlarından birinin de yüksek verimlilik elde etmek olduğunu biliyoruz. Bu verimliliği elde etmenin en iyi yollarından birisi de panel bölme ve buna benzer sistemlerin daha fazla kullanımıyla mümkün olacaktır.

Son yıllarda modern yapıların günlük yaşamda daha fazla kullanıldığı bilinen bir gerçektir. Her alanda modern yapıların kullanılmaya başlanması, insanların estetik açıdan bir doyuma ulaşması anlamına gelir. Bu da firma ve büyük holdingler için bir tür rekabet unsurunun meydana gelmesine vesile olmuştur. İnsanlar, gittikleri her şirket ve ofiste modern yapıları görmeye alışık olduklarından diğer gidecekleri alanlarda da buna benzer yapılarla karşılaşmayı beklerler. Dolayısıyla bunu başaran firmaların rakiplerine oranla daha ön planda olacağı gerçektir. Aksine bu yapılara yeteri kadar yer veremeyen firmalar ise müşterilerinin gözünde düşük bir mertebede olacaklardır. Yapılan iş ve anlaşmaların devamlılığı için modern ve estetik yapıların kullanımı son derece önemlidir diyebiliriz.

Panel bölme ve bölme duvar sistemleri, giderek yaygınlaşan sistemler arasındaki yerini çoktan almaya başlamıştır. Her geçen gün daha fazla ön plana çıkan ve daha geniş bir kullanım alanına sahip olan bu sistemler, kalite açısından da daha iyi hale gelmeye başlamıştır. Bundan yıllar önce panel bölme sistemlerinde kullanılan malzemeler ile şuanda kullanılmakta olan malzemeler arasında dahi büyük farklar söz konusudur. Bu da panel bölme sistemlerinin Ar-Ge çalışmalarından ne derece etkilendiğinin göstergesidir. Özellikle sektöre yön vermekte olan büyük üreticiler, sadece iyi üretim yapmakla kalmamakta; var olan sistemleri de geliştirme çabası içerisinde olmaktadırlar. Bu da kullanılan yeni sistemlerin daha kaliteli hale gelmesini sağlamaktadır.

Panel bölme sistemlerinin doğal afetlerde ne kadar dayanıklı olduğundan söz etmiştik. Şimdi bu durumu istatistiki açıdan inceleme çalışalım. Panel bölme sistemlerinin kullanıldığı ve kullanılmadığı alanları kıyasladığımızda ortaya çarpıcı bir tablo çıkmaktadır. Gerek can kaybı, gerekse mal kaybı baz alındığında panel bölme sistemlerinin yaklaşık 5,5 kat daha iyi sonuç verdiği görülmektedir. Bu da tablonun ciddiyetini anlamak için oldukça yeterlidir. Özellikle can kaybı açısından bu derece iyi sonuç veren bir sistemin yaygınlaşmış olması ve kalitesinin giderek artması son derece normaldir. Bu verilerden yola çıkıldığında panel bölme sistemlerinin giderek daha yaygın hale geleceğini de söyleyebiliriz.