Metin2 pvp serverler genelde metin kesmek için anlamsızdır. Ama emek pvp serverler metin taşlarında bazı gerekli malzemeler taşır. Bu malzemeler ile dönüşümlerinizi becerilerinizi yükseltebilirsiniz. Beceri kitapları ile becerilerinizi geliştirirsiniz. Beceri kitapları size uygun en iyi taşlardan çıkar. Seviyeniz yüksek ise yüksek seviyeli metinleri kesmelisiniz. Düşük seviyedeki metinler size hiç bir şey kazandırmayacaktır. Boşu boşuna vakit kaybıdır. Kulede karşınıza çıkan metinlerden hiçbir şey çıkmaz.

Bu metinler kat atlamak için kesilir. Kat çıkmak için kesin ve en son kattaki Azrail boşuna ulaşın o kestiğiniz bütün metinleri karşılayacak şekilde item atmaktadır. Çöldeki metinleri kesmeniz sizin için daha iyi olacaktır. Çöldeki metinler ve örümcek zindanındaki metinler sizlere kesinlikle item atacaktır. Diğer metinleri es geçin onlar size hiçbir etkide bulunmayacaktır.

Beceri kitapları kesinlikle geçecektir diye bir kaide yok beceri kitaplarının geçmesi için zihninizin boş olması gereklidir. Yanan beceri kitapları geri gelmez bunu unutmayın. Geçeceğine inandığınız an basmanız boşa gitmemesi için bir taktiktir.

Bu konularda dikkat edin paranız ve emeğiniz boşa gitmesin. Dönüşüm itemleri sizleri daha fazla güçlendirecektir. Dönüşümlerinizi sınıfınıza uygun olarak yapmalısınız.

Emek serverler de dönüşüm yapmak oldukça zordur. Zaten buradaki oyuncular bu zorluk için pvp oynamaktadırlar. Herkes güçlü değildir. Playerlık önemlidir. Tabi kasmakta playerlık kadar önemlidir. Kasamasan sabaha kadar oyna genede bir şey yapamazsın. Emeğinin karşılığını alan insanlar bu serverda oynamayı sever.