İşletmelerin, şartları iyice zorlaşan iş hayatında iyi bir başarı çizgisi çizebilmesi için insana ve dolaylı olarak da insan kaynaklarına yapacakları yatırımlar ile doğru orantılıdır. Mevcut çalışanlar her ne kadar iyi okullardan mezun, nitelikleri ve tecrübesi bulunan kişiler olsalar da bunu yaptıkları işe yansıtmadıkları sürece işletme için pek bir anlam ifade etmez. Bu sebeple insan kaynakları departmanına çok büyük sorumluluk düşmektedir. Hem kaliteli bir CV’ye sahip insanları seçmek ve onları doğru işlere yerleştirmek hem de mevcut çalışanların kendilerini geliştirmelerini sağlamak işletme açısından hayati bir öneme sahiptir.

Kimse tarafından ilk etapta akla gelmeyen fakat hayati bir sorumluluğa sahip insan kaynakları departmanı çalışanları hem nitelikli olmalıdır hem de iyi bir insan kaynakları eğitimi almalıdır. Üniversitelerde öğretilen temel teorik bilgilerden çok daha fazlasını sunan İBS insan kaynakları sertifika programı ile verilen insan kaynakları eğitimi bu noktada çok büyük bir adım olacaktır.

İnsan kaynakları sertifika programı ile iyi bir insan kaynakları eğitimi almış olan departman çalışanları sayesinde doğru işe doğru kişi almak, işletmedeki insan gücünü ve verimliliği üst seviyeye çıkarabilmek, doğru bir ücret politikası düzenlenmek mümkündür. İnsan kaynakları eğitiminde en temel noktalardan başlayıp, işletmenin yönetimsel alandaki hayati etkinliğine değinen eğitimlerde hem insan kaynakları sistemlerini öğrenebilir hem de yeni sistem kurma becerisine sahip olabilirsiniz. İnsan kaynakları sertifika programı ile yönetimin bütün süreçleri uygulamalı olarak gösterilir, katılımcılara “insan” öğesinin iş dünyasında ne kadar önemli olduğu benimsetilir. İnsan kaynakları eğitimi boyunca katılımcılara yeni ufuklar kazandırılması amaçlanır ve insan kaynakları bölümünün bütün fonksiyonları kavratılmaya çalışılır.

İBS’nin düzenlediği sertifika programı, eğitim içeriği açısından üniversite eğitiminin hızlandırılmış bir versiyonudur diyebiliriz. Ama uzmanlaşmak istediğiniz alanda sizlere ayrıntılı ve yoğun bir teorik bilginin yanı sıra günümüz iş dünyasında karşılaşılabilen durumlarda yapılması gerekenler uygulamalı olarak öğretilmektedir. Kendi alanlarında uzmanlaşmış, kariyerler başarıları çoktan ispatlanmış kişiler tarafından verilen eğitimlerde olası sorunlara uygulanmış gerçekçi yöntemler öğrenebilirsiniz.  Finans eğitimi, satış eğitimi, sosyal medya eğitimi, pazarlama iletişi eğitimi, yöneticilik eğitimi, e-ticaret eğitimi gibi pek çok günümüz ve geleceğin dünyasına hitap eden alanlarda da eğitim veren İBS kariyerine yeni başlangıç yapacakların ve çalışan olup ileride yönetici olmayı hedefleyenlerin tercih ettiği bir kurumdur. Ortalama 4 hafta süren eğitimlerde katılımcılar hem alanlarında uzmanların sahip olduğu bilgilere sahip oluyor hem de yapılan pratik çalışmaları ile bilgiyi daha verimli kullanmayı öğreniyor.

Katılımcıların kendilerini ve dolayısı ile işletmelerini geliştirmelerine imkan veren eğitim programları sayesinde hem başarılı bir kariyerin sağlam adımları atılıyor hem de global dünyanın zorlu şartları altındaki işletmelerin sürekliliğine ve karlılığına büyük katkıda bulunuluyor.