Günümüzde bütün mesleklerde uluslararası ilişkiler giderek artmakta ve sektörlerde bu ilişikleri yürütecek ingilizce bilen personel ihtiyacı da çoğalmaktadır. Ticaret, ekonomi, sosyal, kültürel, tıp, hukuk, diplomatik alanlarda temel İngilizcenin yanında meslek ingilizcesi de öğrenmek önemli hale gelmiştir. İşletmelerin işlerini geliştirmek için bu gereklidir ama mesleğe başlayanların kariyer hedefleri için de önemlidir. Bu yüzden mesleklere göre ingilizce kursları artmakta ve bu kurslarda katılımcılar meslekleriyle ilgili ingilizce seviyelerini yükseltmektedirler. Önemli alanlardan biri de hukuktur. Hukuk ingilizcesi İstanbul Barosu tarafından açılan kurslarla avukatlara ve savcılara öğretilmektedir.

Hukuk ingilizcesi kurslarında amaç hukuk öğretmek değil, hukuk alanında gerekli olan dil yapısını, kelimeleri ve terminolojiyi öğreterek katılımcıların İngilizceyi hukuk alanında etkin bir şekilde kullanabilmelerini sağlamaktır. Bu kursları anadili ingilizce olan ve hukuk eğitimi almış eğitmenler vermektedir. Hukuk ingilizcesi kursları İstanbul’da da çok ilgi görmekte ve mesleğe yeni başlayanlar ya da meslekte ilerlemiş olanlar da bu kurslara katılmaktadır. İş hukuk, ingilizce sözleşmeler hukuku, şirketler hukuku, borçlar hukuku, ceza hukuku, AB hukuk sistemi gibi konularda eğitimler verilmektedir. Kurs bitiminde katılımcılar sınavlara girerek sertifikalarını alabilmektedir. Bazı uluslararası geçerliliği olan sınavlar sonucu alınan sertifikalarla dış ülkelerdeki dava ve mahkemelerde temsil hakkı da kazanılmaktadır. Mesleğinde kariyer hedefleri olan avukat ve savcılar bu kurslara katılmak istemektedir.

Kurslara katılımla birlikte hukuk alanındaki kitaplar ve ingilizce hukuk sözlükleri de bu eğitimin ayrılmaz parçalarıdır. Hukuki çalışmalarda en çok başvurulan güvenilir kaynaklar kitaplar ve sözlükler olmaktadır. Hukuk ingilizcesi sözlüğü online olarak alınabileceği gibi, internetten online sözlük indirerek de sözlük sahibi olunabilmektedir. Her çalışmada eğitimler sözlüklerle ve kitaplarla tamamlanarak iyi bir ingilizce hukuk bilgisine sahip olunabilmektedir.