Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın, Cengiz İnşaat'la birlikte Elazığ Beyhan'da inşa edecekleri hidroelektrik santralın (HES), Türkiye'nin en büyük kapasiteli barajı olacağını söyledi.

Cengiz İnşaat ortaklığıyla kurdukları Kalehan Üretim tarafından yapımına bu yıl başlanan Beyhan barajının 3-4 milyar dolarlık bir yatırımla hayata geçeceğini açıklayan Özaltın, "Yaklaşık 4 milyar kilovatsaat kapasiteli baraj Türkiye'nin en büyüğü olacak, 3.5 yıl içinde tamamlanacak" dedi.

Hindistan'da Hintli bir ortakla yapılması planlanan 1.5 milyar dolarlık baraj yatırımının önündeki yargı engelinin kalktığını belirten Özaltın, projenin bu yıl içinde başlayacağını söyledi. Özaltın Holding'in Bingöl Kiğılı'da yaptığı 70 milyon dolarlık Yedisu Barajı ve HES projesinin de gelecek yıl devreye gireceğini kaydeden Özaltın şu bilgileri verdi:

"Adana'da Nurol İnşaat ortaklığıyla inşa ettiğimiz HES projesi iki ay içinde devreye girecek. 150 - 200 milyon kilovatsaatlik bu santral, 150 milyon dolara mal oldu. İzmir Beydağ Barajı 200 milyar dolara, Denizli Cindere Barajı ise 130 milyar dolara mal oldu. Ürdün'de de 100 milyon dolarlık bir baraj inşa ediyoruz." Antalya Belek'te ve İstanbul'da iki konut projesi planladıklarını belirten Özaltın, "Belek'te yabancılara yönelik bir villa projesi tasarlıyoruz. İstanbul'da da üst gelir grubuna hitap eden bir daire projesi için arsa arıyoruz" dedi.