1 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe giren GSS uygulaması ile toplumun tüm fertlerinin sağlık güvencesi altına alınması amaçlanmıştır. Bu amaç ise Esgm sitesinden duyurulmuştur. Başlarda halkın uygulamayı tam olarak kavrayamamasından kaynaklanan karışıklıklar çıksa da, zaman içinde uygulama düzene girmiştir.

Genel sağlık sigortası borç sorgulama yaptırmayı aksatmayın ve unutmayın ara ara borcunuza bakınız. Hiç haberi olmayan insanlar Gss Borç Sorgulama yaptığında yüksek miktarda borçlarının olduğunu görmektedir.

GSS uygulaması kapsamı altına alınmak için tercih söz konusu değildir. 18 yaşını dolduran ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan tüm fertler için GSS uygulaması geçerlidir. Uygulama dâhilinde olanlar belli prim ödeme ile birlikte hem kendileri hem de bakmakla yükümlü oldukları ailesi sağlık hizmetinden yararlanabilmektedir.

GSS uygulaması primleri tespit edilirken bireyin geliri baz alınmaktadır. Ancak bu işlemde sigortalılık hakkından yararlanmak isteyen kişinin bireysel kazancı olarak değil, yaşadığı hanede oturan nüfus sayısına düşen aylık gelir değerlendirilmektedir. Bunun için “GSS kaç para?” diye bir soru sormak yersizdir. Bunun yerine benim “GSS prim tutarım ne kadar olur?” şeklinde bir soru sorulması daha yerinde olur.

Eğer herhangi bir sigortaya bağlı değilseniz gss borcunuzun çıkması gayet normaldir. Sigorta Sorgulama yaparak şahsınıza ait olan sigorta dökümünü ve hangi tarihler arasında sigortanızın yattığını görürsünüz.

GSS prim ödemelerinin tespit edilmesi için öncelikle gelir testi yapılması gerekir. Yapılacak testte yaşanılan hanede oturanların aylık kazançları toplanır ve hane nüfusu sayısına bölünerek aylık gelir tespit edilir. Eğer hane nüfusunun aylık geliri asgari ücretin3/1 inden düşük ise GSS primleri devlet tarafından ödenir ve birey ve ailesi sağlık hizmetinden faydalanır. Eğer hane nüfusunun aylık gelir asgari ücretin 3/1 lik oranından yüksek ise prim ödemek ile mükellef olur.

Tüm bu sorgulamalar için dilerseniz sadece http://www.genelsagliksigortasi.com.tr/ adresinden yapabilirsiniz.