Fethiye bulunduğu coğrafi konum dolayısıyla Anadolu’da ki en eski yerleşim izlerine sahiptir. Eski zamanlarda ki adı Telmessos olarak bilinir. Burada kurulan ilk uygarlıkların İ.Ö. 5. Yüzyılda Likya ve Karya Uygarlıkları olduğunu biliniyor. Ayrıca kültürünün oldukça ilerlemiş olduğunu o dönemlerden günümüze kadar gelmiş olan Helenistik ve Roma kalıntılarından görebiliyoruz. Fethiye artık bütün tarihiyle bütünleşmiş üzerinde bulundurduğu doğal ve tarihi güzellikle iç içe geçmiştir. Buranın tanrı Apollon için yapılmış bir merkez olduğuna inanılmaktadır. Burası 1424 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu’na katılmıştır. İsmi ise Fethi Bey anısı için Fethiye yapılmıştır.

Fethiye’yi yaz tatiliniz için seçtiyseniz pek çok konaklama fırsatlarını yakalamanız mümkün. Eğer tatil köylerin ve pansiyonların kalabalık ortamından ve karşılaşma ihtimaliniz olan sorunlardan sıkıldıysanız kiralık villa fiyatlarını araştırıp rahat bir şekilde tatilinizi yapabilirsiniz. Ölüdeniz ve çevresinde pek çok villa kiralayabileceğiniz evler mevcut ve de oldukça ucuzdur. Otel için vereceğiniz bir gecelik parayı kalabalık bir aile veya arkadaş ortamınızla birkaç gece rahat bir şekilde villanızın keyfini çıkarabilirsiniz. Otele vereceğiniz bir oda fiyatına havuzlu ve 4 + 1 odalı Fethiye kiralık villa bulmanız mümkün. Sezonsal indirimlere de sahip olan kiralık villalar oldukça rahat ve çocuklarınızla eğlenebileceğiniz havuz da var. Fethiye’nin bütün doğal ve tarihi güzelliklerine yürüyerek gidebileceğiniz merkez de olan Fethiye kiralık villa sayesinde her yere yakın olursunuz. Fethiye de pek çok su sporlarına ve etkinliklere de dâhil olabilirsiniz. Fethiye’yi yakalamak için dönemsel kiralayacağınız evinizde güzelliklerin keyfini çıkarabilirsiniz.

Fethiye’ye gelip de görmeden gitmemeniz gereken yerlerin başında Ölüdeniz gelmektedir. Burada ki doğal güzellik bir dünya harikası niteliğindedir. Deniz oldukça temiz, berrak ve masmavi özellikleriyle insanı büyüler. Burasının adı yıllardır yaz kış sakin ve durgun olmasında gelmektedir. Bir başka yer ise Fethiye Saklıkent’tir. Kayalar arasında kalmış bu yer görmeniz gereken bir doğa harikasıdır. Fethiye’ye olan uzaklığı 50 km olan Saklıkent’e günlük gezi turları veya arabanız sayesinde gidip gezebilirsiniz. Çalış plajı ise Fethiye’ye 4 km uzaklıkta harika bir plaj, eğlence merkezi ve iyi bir tatil yeridir. Kumsalı 4 km olan bu yer masmavi bir denize sahiptir. Kayaköy ise Ölüdeniz’e 5 km uzaklıkta ve eski bir Rum köyüdür. Burada günümüze ulaşmış M.Ö. 4. yüzyıldan kalmış kaya mezarları bulunmaktadır. Kayaköy sanat kampı ise mayıs ve aralık ayları arasında her hafta ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

Telmessos Antik Kenti ise ilçe merkezinde ve çevresinde kalmış olan tarihi bir güzelliktir. Bu antik kentte iki tiyatro bulunmaktaymış. Ancak günümüzde bir tanesinin yeri bilinmektedir. Bu antik kentteki kalıntıların pek çoğu kaya mezarlıkları ve lahitlerdir. Gemiler adası ise Ölüdeniz’den veya Gemiler Koyu’ndan küçük teknelerle ulaşabileceğiniz tarihi bir adadır. Adanın üzerinde ise M.S 5. Yüzyıl ve M.S. 11. Yüzyıllar arasında oluşturulmuş şapel, sivil yapılar ve kiliseler günümüze kadar gelmiştir. Kelebekler Vadisi ise Babadağ’ın eteklerinde yer alıyor. Ölüdeniz’den ulaşım ise tekneler aracılığıyla sağlanmaktadır. 1. Derecede sit ilan edilen alan insanları büyüler nitelikte. Konaklama ise sadece çadır ve ağaç çardaklarla mümkün oluyor. Vadinin içerisinden geçen iki şelale göz kamaştırıcı nitelikte.

Siz de Fethiye’nin bütün tarihi ve doğal güzelliklerini görmek istiyorsanız oldukça ucuza kiralık villalara sahip olabilirsiniz. Fethiye’den kiralık villa tutmak hem sizin hem de aileniz için oldukça kolaylık ve rahatlık sağlar. Havuzlu ve 3 + 1 odalı villalarla sizde tatilinizin keyfini çıkarabilir ve rahatlığı tadabilirsiniz.