Nasrettin hoca ile başlayan düşündürür iken güldürme geleneği sinema sektörümüz tarafından uzun yıllardır kullanılmaktadır. Kemal Sunal filmleri ile doruk noktasına ulaşan komedi tarzı filmlerimiz kısa sürede yenilikler ile karşımıza çıkmaktadır. Bu yeniliklerin başında sahne performansı yüksek olan oyuncuların bu tarz filmlere dahil edilmesi gelmektedir. Farklı yapım şirketleri tarafından vizyona koyulan filmler geniş bir seyirciye hitap etmeye çalışmaktadır. Bu anlamda da film sunumları yapan siteler kurulmuştur. Sanal ortamlardan  film izle şeklinde yapılacak aramalar sonucunda yüzlerce komedi filmi karşımıza çıkmaktadır. Bu yapıtların bazıları kendisinden beklenilen performansı yakalayamamıştır. İzleyiciler tarafından beğenilmeyen bu yapıtların devamı gelmemiştir. Uzun yıllar bir seri şeklinde devam eden Hababam Sınıfı veya Kemal Sunal filmleri gelecek kuşaklara doğru aktarılmaktadır. Bunda en büyük payı oyuncunun mimikleri ve kendisinden bir şeyler katarak senaryoya olumlu katkılar bulunması gelmektedir. Komedi filmi projesine imza atmak zor bir iştir. Bu işi zorlaştıran en büyük etmen ise her kesimi güldürmesi gerekmektedir.

Her insanın farklı özelikleri bulunmaktadır. Farklı duygu ve düşünce yapılarına sahip olmaktadırlar. Mesela eyvah eyvah 3 izle şeklinde öneri sunulan bazı kesimler filmi izlemeye bile yaklaşmamaktadır. Bunun yanında bazı kişilerde filmin devamı gelmesi için dua etmektedir. Kişiler arasında farklılıklardan kaynaklanan tercihler ile komedi şekil bulmaktadır. Bazı yapıtlar her kesimi güldürmekte ve farklı komedi unsurlarını aynı film içerisinde barındırmaktadır. Ekonomik koşulları farklı aynı zamanda kültürel seviyeleri de farklı olan kişiler kısa sürede Ata demir erin yapıtlarını beğenebilmektedir. Oyuncunun yapılan filmlere bireysel olarak katkı sunması, filmlerinin izleyici rekorları kırmasına neden olmaktadır. Ele alınmış olan konular itibari ile de bakıldığında basit sade konular seçilmektedir. Filmin bir bütün olarak devam etmesi sonucunda devamının da geleceği düşüncesi izleyicide uyandırılmaktadır. Babasını arayan bir gencin başına gelen sıra dışı olaylar ve saf kalpliliği ile engelleri aşması anlatılmaktadır. İzleyenleri merek uyandıran serinin son filminde, oyuncu babasına kavuşmaktadır. Kendisine yakışabilecek meslek olarak zabıtalık yapmaktadır. Yol arkadaşı ve dostlukları ile birçok kişiyi özendiren firuze ile de dostlukları gittikçe pekişmektedir. Sinema salonlarının aranan filmiş olarak önceden rezervasyon yaptırılarak ancak yer bulunabilmektedir. Komedi filmi konusunda su götürmez bir yeri olan film ile kısa sürede gülmeye başlayabilirsiniz.

Kültürel faaliyetler arasında sayılan sinema filmleri haklı olarak bu sıralar altın cağını yaşamaktadır. Düğün dernek izle filmi ile de gülmek mümkündür. Köy yaşantısını anlatan filmin konusun aynı zamanda filemde adını vermiştir. Dört arkadaşın ortaklaşa çalışarak bir düğün yapma hayalleri anlatılmaktadır. Yaşanılan olaylar ironik bir yapıda ele alınmış ve topluma belirli bir düşüncenin yansıtılması amaç edinilmiştir. Her iki film ile sıkıntı ve dertlerinizden uzaklaşmanız mümkün olacaktır. Gün boyunca yüzlerce farklı konu ve farklı uğraşı ile ilgilenmek insanlarda stres durumunu ortaya çıkartmaktadır. Bu anlamda komedi filmleri stersi yok etme olarak fayda sağlamaktadır. Boş zamanlarını televizyon karşısında geçiren toplumumuz, kısa sürede sinema salonlarına alışmaktadır. Bu alışkanlıklarını etkileyen en büyük etken sinema salonlarında yakalamış oldukları huzurdur. Işıkların sönmesi ile filme yöneltilen dikkatler filmin sonuna kadar istemsiz olarak canlı tutulmaktadır. Bu uğraşı esnasında her hangi bir zorlama unsuru bulunmamaktadır. Severek izledikleri filmleri arkadaşları veya başka kişiler ile de giderek tekrar seyretmekten sıkılmamaktadır. Bu tarz kişiler gülmeye ve eğlenmeye ihtiyacı olan kişilerdir. Her insan bazen günlük işlerden uzaklaşmak ister ve farklı bir uğraşı arayışına girer. En büyük tavsiyemiz sinemaya gitmeleridir.