Günümüzde internet üzerinden en çok gerçekleştirilen aktivitelerden birisi eğlenceli flash oyunlarıdır. Eğlenceli flash oyunu bulunduran çok sayıda site vardır ama bunlardan çok azı hem tasarımsal olarak hem de çok kullanıcıyı kaldırma konusunda başarılıdır. Çoğu site karmaşık yapıdadır ve bu sitelerde istediğiniz beğendiğiniz oyuna ulaşmanız oldukça zordur. Bazı siteler ise oldukça fazla reklam koyması nedeniyle karmaşık görünmektedir. Ayrıca bu reklamlar nedeniyle site ağırlaşmakta her kaliteden bilgisayarla siteye ulaşmak ve siteden oyun oynamak mümkün olmamaktadır. Bu tür siteler olduğu gibi kaliteli ve iyi hizmet veren siteler de bulunmaktadır. Bu tür sitelerden biri ise kizi web sitesidir. Kizi web sitesi oyunları oldukça düzgün bir şekilde listeleyen bir sitedir ve aldığı çok az sayıda reklam ile site üzerinden oyun oynamayı ağır bir iş haline getirmez.

Diğer kaliteli oyun siteleri

oyun skor kaliteli oyun sağlayan sitelerden bir diğeridir. En kaliteli flash oyunları bu web adresi üzerinden oldukça hızlı bir şekilde oynanabilir. Oyun skor'da yer alan oyunlar çok başarılı bir şekilde sınıflandırılarak alt başlıklar altında listelenmiştir. Site ayrıca tasarım olarak kaliteli ve güven vericidir. Site içerisinde son oynadığınız oyunlar size ait bir bölümde gösterilmektedir. Bu sayede oyuncular web sitesini kapattıktan sonra dahi daha önce oynadığı oyunu görebilmektedir ve kolaylıkla tekrar ulaşabilmektedir. Oyun skor kesinlikle o ağır karmakarışık flash oyunları web sitesi anlayışını değiştirmiş bir sitedir. kral oyun web adresi en kaliteli flash oyun sitelerinden bir diğeridir. Tüm oyun türleri oldukça başarılı bir şekilde kategorilere ayrılmıştır. Kral oyuna facebook kullanıcı adınızla bağlanmak mümkündür. Bu sayede tekrardan üyelik almadan siteye erişim sağlanabilir. Bu oyun oynama sürecinizi oldukça kolaylaştıran ve hızlandıran bir etmendir. Editörün seçtikleri sekmesi içerisinde en kaliteli oyunları kullanıcıların listelemesi de mümkündür. Kral oyun 10.000 adet flash oyununa sahiptir ve flash oyun siteleri arasında en başarılı sitelerden biridir. Kral oyun kategorileri arasında, kızlara özel oyunlar, yarış oyunları, spor oyunları, beceri, macera, zeka oyunları ve iskambil oyunları bulunmaktadır. Site tasarımsal olarak oldukça kullanışlıdır. Karmaşık flash oyun sitelerinde olduğu gibi her yerden çıkan reklamlar bulunmamaktadır. Bu sayede kullanıcılar bilgisayarları kasılmadan rahatça istedikleri flash oyunlarını oynayabilirler.

Kaliteli oyun siteleri ile kalitesiz oyun siteleri arasındaki farklar

Flash oyun siteleri genellikle ağır çalışan kötü tasarımlara sahip ve iyi zaman geçirmek isteyen kişilerin zamanlarını çalan siteler olarak insanların gözünde yer almaktadır. Fakat son zamanlarda fark edilen ve internet siteleri arasında yükselişini sürdüren kaliteli siteler sayesinden bu durum değişmektedir. Değişen internet anlayışı ile kişiler bu sitelerin sunduğu kaliteyi fark ederek bu siteleri kullanmakta ve sitelerin yükselişinde katkıda bulunmaktadır.

Bu siteler tasarımsal olarak oldukça başarılı sitelerdir. Oyunları pratik bir şekilde kataloglamakta ve iyi vakit geçirmek isteyen kişilere kolay erişim sağlamaktadır. Bu siteler her yeri reklam olan sitelerden değildir. Bu sayede oyunları kullanıcılara hızlı bir şekilde ulaştırırlar. Oyun önerileriyle en çok oynanan oyunları kullanıcılarla hızlı bir şekilde buluştururlar. Kısacası bu siteler kullanıcı dostu sitelerdir. Ayrıca bu siteler alternatif kategorilere de sahiptir. Bu kategoriler erkek, kız, yetişkin, çocuk gibi kategorilerdir. Bu siteler sayesinde flash oyun sektörü oldukça ilerlemiştir. Oyunlardan bazıları milyonlarca kişiye ulaşmaktadır. Bazı sitelerde puanlama sistemi gibi sistemler bulunmaktadır. Bu puanlama sistemleri ile kişiler diğer oyuncularla yarışma fırsatı dahi bulabilmektedir. Bu oyun sitelerinde her yaştan her kesimden kişilere hitap eden ve iyi zaman geçirmelerini sağlayan oyunlar bulunmaktadır.