Zayıflamak isteyen pek çok kişi temel bazı hareketler yapmak durumundadır. Bu hareketlerin bazıları karın bölgesini, bazıları kolları, bazıları bacak bölgesini, bazıları da birçok bölgeyi bir anda çalıştıran hareketlerdir. Aynı zamanda arka kolu çalıştıran pek çok farklı hareket bulunmaktadır.

Bu hareketler arasında en bilinenlerinden biri özellikle karın kasını çalıştıran bir hareket olan mekik hareketidir. Söz konusu hareket farklı şekillerde yapılabilmektedir. Genellikle sırt üstü yere yatan ve bacaklarını yukarı kaldıran birinin aynı zamanda ellerini ensesinde birleştirerek başladığı bu harekette, yukarı doğru vücudu kaldırmak gerekmektedir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta boynun incitilmeyeceği şekilde mekik çekmektir. Aynı zamanda bazı mekik sehpaları üzerinden de mekik çekilebilir. Ayakların sehpanın en ucunda bulunan desteklerine geçirilmesi gerekmektedir. Daha sonra ensede bulunan ellerin tüm vücudu bacaklara doğru kaldırması ve bu şekilde karın kaslarının çalışması söz konusudur.

Tüm bunların yanında Zayıflama Hareketleri değerlendirilirken bacak hareketlerinden de bahsetmek gerekmektedir. Ayakta dik bir şekilde dururken yaptığınız dize çökme ve çömelme hareketi son derece faydalı bir harekettir. Çömeldiğinizde bacak kaslarınızın kasıldığını hissedeceksiniz.

Diz çekme hareketi de zayıflama hareketleri arasında en çok bilinen hareketlerdendir. Dizlerinizi yukarıya çekerek koşmanız hem kalori yakmanızı sağlayacak hem de bu şekilde bacak kaslarınız çalışmış olacaktır. Aynı zamanda bir dizinizin üzerine çökmeniz ve aynı dizinizin olduğu ayak üzerine oturmanız da efor sarf etmenizi sağlayacaktır. Diğer ayakucunuz yere bakacaktır. Sadece tek bir ayağınızın üzerine tüm ağırlığınızı iletmiş olacaksınız.

Tek eliniz üzerinde dönme hareketi yaparak da özellikle yan bölgelerinizi çalıştırmanız mümkündür. Kolunuzun birini yana koymanız ve jimnastik hareketi yapmanız dâhilinde de zayıflama ve sağlık kazanma konusunda başarılı olmanız söz konusudur.

Tüm bunların yanında ağırlık alarak yana esneme hareketi yapmanız da mümkündür. Aldığınız ağırlıkları kaldırarak sağa ve sola esneme hareketleri yapabilirsiniz. 3 set şeklinde yapılan hareketlerde 50’şey ya da 10’er adet esneme hareketi yapabilirsiniz. Aynı zamanda sırtınızı duvara yaslamanız ve ardından oturup kalkarak esnemeniz de fayda sağlayacaktır.

Tüm bu hareketleri yaparken hangi bölgeyi çalıştırdığınızın bilincinde olmanız ve hareketleri eksiksiz ve doğru bir şekilde yapmanız gerekmektedir. Bu sayede Evde Zayıflama Hareketleri ile yaptığınız egzersizlerin amacına tam ve eksiksiz olarak ulaşması mümkün hale gelecektir. Bacaklarınız için ağırlık kaldırmanız ve yana açma kapama hareketleri yapmanız gerekebilir. Bu konuda uzman desteği almanız faydalı olacaktır.