Oyunlar, günümüzde eğlence amacı taşıdıkları kadar, aynı zamanda eğitici amaç da taşır hale gelmişlerdir. Bugün, pek çok uzman çocuklara çeşitli oyunların oynatılmasını tavsiye etmektedirler. Çünkü oyunlar, oyunculara sunmuş oldukları eşsiz dünya sayesinde oyunlar ile vakit geçiren kişilerin yaratıcılıklarına büyük ölçüde katkı yapmaktadırlar. Bu durum özellikle de çocukların yaratıcılığını büyük ölçüde geliştirmesine elverişli bir ortam yaratırken aynı zamanda da çocukların küçük yaştan itibaren bilgisayar kullanımına alışkın bir biçimde büyümesini de sağlamaktadır. Bu nedenle de pek çok uzman, çocuklara çok geç olmadan bilgisayar kullanımının aşılanması yönünde öneriler yapmaktadırlar. Eğer siz de çocuğunuzun bilgisayar üzerinde kendini küçük yaşlardan itibaren geliştirmesini istiyorsanız bu yaşlardaki çocuklara uygun oyunları yer veren Oyunskor gibi Flash oyun sitelerini çocuklarınızın ziyaret etmesini sağlayabilirsiniz. OyunSkor gibi Flash oyun siteleri, sadece çocukların değil aynı zamanda büyüklerin de beğenisini kazanacak türden oyunlara ev sahipliği yapmaktadırlar. Bu sayede Flash oyun siteleri üzerinde dilerseniz kendiniz, dilerseniz de çocuğunuz ile birlikte birbirinden eğlenceli anlar geçirebilirsiniz.

Günümüz koşulları ile 10 yıl öncesini kıyaslarsak, oyunların bu denli gelişmesi ve yediden yetmişe geniş bir kitleye hitap etmesini nedenini çok daha kolay bir biçimde anlayabiliriz. Geçmiş yıllarda oyun endüstrisine yapılan yatırımların az olması ve insanların bu endüstriye karşı ilgisiz olması oyunların daha evrensel bir nitelik kazanmasını önündeki en büyük engeldi. Ancak günümüz koşullarında bu algı değişmiş ve oyunlar insanlara eğlence sundukları kadar eğiticilik de sunmuşlardır. Bu durum günümüzde oyun sektörünün büyük ölçüde gelişmesine neden olan etkenlerin başında gelmektedir. Ayrıca teknolojinin geçmiş yıllara kıyasla daha rahat bir biçimde elde edilebiliyor olması oyunların bu denli gelişmesini ve yediden yetmişe herkes tarafından sevilerek takip edilir hale gelmesini sağlamıştır.

Hayalinizdeki Dünyayı Yaratın

Yaratıcılık temalı oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyun tam da size göre olacaktır. 2009 yılından bu yana sahip olduğu özgün yapı sayesinde oyun severler arasında giderek popülerleşen ve milyonlarca oyun severe ulaşması ile birlikte kendine has üslubunun pek çok oyun sever tarafından deneyim edilmesini sağlayan Minecraft, hala geliştirilmekte ve aynı zamanda Android, PC ve konsollarda milyonlarca oyun severe sunulmaktadır. Oyunculara tamamıyla kendi kurallarının geçerli olduğu ve diledikleri gibi özgürce hareket edebileceği dünya yaratma olanağı sunan bu oyun, sahip olduğu yaratıcılık faktörü sayesinde kısa süre içerisinde popülerleşmiş ve daha önce satışa aşamasındayken dahi satış rekorları kırmaya başarmıştır. İçerisinde yer alan oyun modları sayesinde her türlü oyuncuyu kendisine çekmeyi başaran Minecraft, yediden yetmişe oldukça geniş bir oyuncu kitlesine sahip olmayı başarmıştır. Oyunun bu denli popüler olmasının bir başka nedeni ise sahip olduğu farklı oyun modu olmuştur. Bunu modları sayesinde zorlu şartlarda mücadele etmekten hoşlanan oyun severler kendine uygun veya daha sakin bir oyun yapısından hoşlanan oyun severler ise yaratıcılığın ön planda olduğu oyun modu ile keyifli vakit geçirme imkanına sahip olmuştur.

Eğer bu oyunu çeşitli nedenlerden dolayı henüz deneme fırsatı bulamadıysanız veya satın almayı tercih etmediyseniz, üzülmeyin. Çünkü OyunSkor sizlere Minecraft’ı tarayıcınız üzerinden ücretsiz bir şekilde oynama imkanı sunuyor. Bu sayede tek yapmanız gereken, Oyunskor üzerinden Minecraft sayfasını ziyaret etmektir. Ardından, uçsuz bucaksız ve yaratıcılığın ön planda olduğu, kurallarını sizin koyabileceğiniz bir dünyayı deneyim etmeye başlayabileceksiniz. OyunSkor’da yer alan Minecraft indir , tıpkı PC veya konsol sürümündeki benzer özelliklere sahiptir ve böylece sizlere oldukça keyifli bir oyun deneyimi yaşatacaktır.

  • Minecraft oyna