Geçmişten günümüze olan uzun süre zarfında hayatımızda birçok alanda değişmeler olmuş ve aynı zamanda bu değişimler kişilerin faydasına doğru oluşmuştur. Özellikle son yıllarda günlük hayatımızda yer edinen eşyalar ya da oyunların geçmişe göre daha fazla ileri seviyelere çıkması ve aynı zamanda daha kaliteli çalışmalar sonucu piyasaya sürülmüş olması tamamen teknolojinin geldiği noktadan kaynaklanmaktadır.

Özellikle oyunların son yıllarda oldukça üst seviyelere çıkması sebebiyle kıza zamanda daha fazla oyuncu kitlesine ulaşması ile bire bir orantılıdır. Bunun yanında traktör oyunu hemen her gün farklı çeşidi ile piyasaya sürülürken aynı zamanda oyun çeşitleri içerisinde en fazla popüler olanlarından bir tanesidir. Bunun sebebini açıklamak ve bu duruma daha da açıklık getirmesi amacı ile örnek vermek gerekirse birden fazla önemli husus bulunmaktadır.

İlk olarak popüler oyunların diğer oyunlara göre daha fazla oyuncu kitlesine sahip olmasının temel sebebi hangi yaş grubuna hitap ettiğidir. Bu durum dünya genelinde hemen her oyun şirketinin kabul ettiği bir duruma haline gelirken son zamanlarda oyun şirketleri de bu nokta üzerine çalışarak oyunlarını bu etkeni dikkate alarak piyasaya sürmektedirler. Özellikle son yıllarda traktör oyunları diğer oyun çeşitlerine göre daha fazla popüler olmuş ve daha fazla bölgeden traktör sürme oyuncu kitlesine ulaşmıştır.

Bu durumun temel sebebi ise bu popüler oyunun kısa süre içinde hemen her yaş grubu tarafından oynanmasından kaynaklanmakta olup daha fazla yaygınlaşmasında ki temel etkenlerden bir tanesidir. Bunun yanı sıra bir önceki cümleye ek olarak erkek ya da bayan oyuncu ayrımı yapılmadan tasarlanması sebebi ile kısa zamanda popüler oyunlar arasında yerini almasına sebep olmuştur.

Ayrıca ülkemizde de kepçe oyunu giderek daha fazla popüler olmakta ve aynı zamanda büyüklerden küçüklere kadar hemen her kişiye hitap etmektedir. Bunun yanında kısa zamanda dünya genelinde yaygınlaşma sürecine yapılan tanıtımlar da oldukça etkili olmuştur. Özellikle herhangi bir oyunun piyasaya çıkarılmadan önce yapılan tanıtımları o oyunun daha fazla popüler olmasında ya da kısa zamanda unutulmasında doğrudan etkili olan sebeplerden bir tanesidir. Aynı zamanda örnek vermek gerekirse traktör oyunları piyasaya sürülmeden önce tanıtımları sayesinde oldukça fazla kişi tarafından ilgi duyulan bir oyun haline gelmiş olup piyasaya çıktıktan kısa süre sonra dünya geneline oldukça fazla bir oranda yayılma göstermiştir. Bunun yanında bu popüler oyun hemen he sene düzenli olarak güncellenmektedir.