Bugün tıp fakültelerinde eğitim gören öğrencilerin ve mesleğinde kariyer yapmak isteyen hekimlerin öncelikle iyi derecede ingilizce bilmeleri gerekmektedir. Çünkü artık dünyada tıp alanındaki çalışmaların büyük bölümü ingilizce ile yapılmakta, gelişmeler ingilizce olarak yayınlanmakta ve duyurulmaktadır. Kongreler, konferanslarda kullanılan dil ingilizce olmaktadır. Ancak genel ingilizce bilgisi bütün bu çalışmalara katılabilmek için yeterli değildir. Bu nedenle tıp ingilizcesi öğrenilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Çünkü tıp alanında çok farklı sözcükler ve cümleler kullanılmakta, bunlar da genel ingilizce eğitiminde yer almamaktadır.

Bu ihtiyacın karşılanması için ülkemizde özellikle büyük kentlerimizde kurs merkezleri diğer meslek kursları yanında tıp ingilizcesi kursu da açmaktadırlar. Bu kurslarda anadili ingilizce olan ama aynı zamanda tıp eğitimi de almış olan eğitmenler eğitim vermektedir. Bu vasıflarda eğitmen bulmak çok kolay olmadığı için de bu kurslar belli merkezlerde toplanmıştır. Kurslarda son derece kaliteli eğitimler verilmekte ve katılımcılar kurs bitiminde tıp alanında yazılı ve sözlü iletişimi sağlayabilecek düzeye gelmektedirler. Kurslar modern araç ve gereçlerle desteklenmekte ve görsel işitsel metotlarla en iyi eğitim verilmektedir. Kitaplar ve dergilerle, konferans görüntüleriyle de bilgiler pekiştirilmektedir.

Ancak bütün bunların yanında tıp ingilizcesi sözlüğü de bu eğitimin önemli bir parçasıdır. Çünkü çalışmalar sırasında karşımıza yeni yabancı sözcükler çıkacak ve bunların anlamlarını sözlüklerle öğrenebileceğiz. Tıp ingilizcesi sözlükleri de genel ingilizce sözlüklerinden daha kapsamlıdır. Çünkü tıp alanında kullanılan ve günlük yaşamda pek çok sözcük bulunmaktadır.  Tıpta bilinmesi gereken bütün sözcükler bu sözlüklerde bulunmaktadır. Ülkemizdeki büyük kitapçılarda ve internette rahatlıkla bu sözlükleri bulabilirsiniz. Yanınızda sürekli bulundurabileceğiniz ve ihtiyaç duyduğunuz her yerde bakabileceğiniz önemli bir kaynaktır. Kursa giden herkesin alması yararlı olacaktır.