İçinizdeki yabancı düşmanlığının her çeşidini gösterdiniz. Kiminiz iktidara, kiminiz farklılığa, kiminiz siyasete, kiminiz o'na, kiminiz bu'na olan tahammülsüzlüğünüzü ulu-orta sergiliyorsunuz, hele bazılarınız; "Ne olur gerçek olmasın" diye gözümü açıp kapatıyorum, ne yazık ki gerçek.

Gittiğiniz yol, yol değil kardeşlerim! Açın gözlerinizi, açın kulaklarınızı; sesiniz çakalların ulumasına karışıyor, silkelenin ve kendinize gelin!

Tescilli faşistlerin nutukları beni hiç şaşırtmadı. Onlar en başından beri, farklı olan kim varsa hepsine düşmandılar. Onların iktidarı, bizim tarihimizde derin yaralar açtı; bugün de açıyor. Böyle gidersek yarın da açacak. Ne dedik? "Ezildikten sonra, hepimiz şarabız" demedik mi Kazım abiyle biz.

Faşistler zaten faşist, faşistler için; benim gibi Çerkesler "at hırsızı"ydı, sana ise kardeşim "en iyi Kürt, ölü Kürt" dediler. Lazlar için "Kürdün deniz görmüş hali" dediler. Çingeneler için söylemediklerini bırakmadılar, hepimize bol bol kulplar taktılar, hepimizi bol bol aşağıladılar, ötekileştirdiler. Bizi her daim hain gördüler. Sen bunları unuttun, sen bunları unutmasaydın; bugün ırkçılığın bu yeni furyasına kapılmazdın en başta.

Garip garip mesajlar dolanıyor, irite oluyorum; neymiş Suriyeli mülteciler tacizciymiş, Suriyeli mülteciler senin-benim paramı yiyorlarmış, neymiş Suriyeli mülteciler şöyle böylelermiş!

Bunları yazanlar faşist olsa, gocunmayacağım! Faşistler bunları yüzyıldır bize, size yazıyorlar zaten. Hani biz mücadele ediyoruz ya bu zihniyete karşı hatırlıyor musun?

Bunları yazanlar biziz, biz..  biz karşı çıkacakken, biz kol kanat gerecekken; diktatör veriyor bize ayarı, biz alıyoruz; biz küfrediyoruz! Neden? Çünkü diktatör artık biz solcuyuz dese, neredeyse sağcı olacak kıvama gelmiş sığ bir politikaya daralmışız! Silkelenin, bu yol yol değil kardeşlerim!

Daha üç gün önce, Avrupa Birliği'ne şantaj malzemesi olarak kullanılan bu göçmenler, Avrupa'ya geçmeye çalışırken ölen Aylan bebekler, içine milletvekillerinin bile giremediği kamplar ve o kampların içinden bize kadar ulaşanları unuttunuz mu? Unuttunuz mu Can Dündar'ın uğruna cezaevinde yattığı o haberi. Onlar yalnızca bizim vergilerimizle yemek mi yiyorlar? Wstlerine düşen kaç bombada, evlerini yıkan kaç bombada bizim de vergilerimiz vardı? Daha dün biz bağırmıyor muyduk! Ne oldu birden bire...

Arkadaşlar, mültecileri ötekileştirerek nefret saçıp gittiğiniz bu yoldan hemen geri gönün. Yol yakınken geri dönün; eleştirecekseniz mültecilerin demografik dengeleri bozacak şekillerde "DEVLET ELİYLE" yerleştirilmelerini eleştirin ama MÜLTECİLERE küfür etmeyi bırakın.