Ekim ayının başlarında Çalışma Bakanı Faruk Çelik spor camiasının örgütlenmesi gerektiğini bu yüzden de bir sendika kurulması gerektiğini ifade etmişti.

Oysa öncülüğünü geçtiğimiz aylarda yitirdiğimiz Metin Kurt’un yaptığı Devrimci Spor Emekçileri Sendikası (Spor Emek-Sen) 2 yıldan uzun bir süredir spor alanında örgütlenme çalışması yürütüyordu.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in kendilerini yok saymasının bilinçli olduğunu savunan Devrimci Spor Emekçileri Sendikası, “AKP'nin istediği gibi bir sendika olmadığımızı söylemiştik. Bakanın istediğinin AKP'nin sporda uyguladığı ve uygulayacağı piyasacı, gerici politikaları destekleyecek bir sendika olduğunu biliyorduk, bu durumu ifşa etmiştik” dedi.

TÜRK-İŞ HAREKETE GEÇTİ

Bakanın çağrısına Türk-İş'ten yanıt gecikmedi. Türk-İş, sporda bir sendika kurmak için harekete geçti ve ilk iş olarak 1. Lig'deki 5 büyük takımla görüşme içerisine girdi.

Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak  "futbolcular başta olmak üzere tüm kulüp çalışanlarını sendika çatısı altında toplamak için çalışma başlattıklarını" açıkladı.

“SPORDA SARI SENDİKAYA HAYIR”

AKP’nin her iş kolunda olduğu gibi sporda da kendi politikalarını işçilere kabul ettirecek bir sendika peşinde olduğunu savunan Spor Emek-Sen, “Bu sarı sendika sayesinde emekçilerin tepkilerini engellemeyi, gerektiğinde emekçileri sendika yoluyla baskı altına almayı düşünmekte” dedi.

Gelişmeler üzerine açıklama yapan Spor Emek-Sen “Spor emekçilerinin örgütlenmesindeki en büyük engel olan Spor İş Yasası'nın çıkarılmamasına dair tek bir söz etmeyenler mi sporda sendika kuracaklar?” diye sordu.

“Spor emekçilerinin AKP bakanlarının talimatıyla kurulacak sendikaya ihtiyacı yok” diyen Spor Emek-Sen, sporda egemen olan piyasacılığa, ırkçılığa, cinsiyetçiliğe karşı olan; güvencesizliğe, işten çıkarmalara, baskılara, hak gasplarına karşı mücadele eden bir sendikaya zaten sahip olduklarını belirtti.

“Sporda sarı sendikaya hayır” diyen Spor Emek-Sen, tüm spor emekçilerini Devrimci Spor Emekçileri Sendikası'na güç vermeye çağırdı. (Demokrat Haber / MG)