Protesto için DİSK, taraftar gruplarından Tekyumruk, FenerbahCHE , Çarşı'nın da destek verdiği 4 bin kişilik topluluk, Taksim Meydanı’nda bir araya geldi.

Islıklı eylem sokağa taşındı! Türk Telekom Arena Stadı’nın açılışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto edenlerin ardından siyasetçi ve spor adamlarının yaptığı yorumlar, 4 büyük kulüp ile çok sayıda amatör lig takımının taraftarını İstanbul’da bir araya getirdi

Türkiye Devrimci Spor Emekçileri Sendikası öncülüğünde internet ortamında yapılan çağrıyla biraraya gelen taraftarlar Taksim Meydanı ’nda buluştu.

Başta Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor gibi Süper Lig takımları ile Giresunspor, Zonguldakspor, Nurtepespor ve Okmeydanıspor tarafları atkı ve bayraklarla yürüyüşe geçti.

“Susmayacağız, seyirci kalmayacağız” ve “Tek yumruk” yazılı pankartların arkasında yürüyen yaklaşık 2 bin kişi, İstiklal Caddesi boyunca, “Yaşasın renklerin kardeşliği”, “Tayyip stadı al başına çal”, “Stada gireriz, hepinizi yeneriz”, “Tayyip şaşırma sabrımızı şaşırma”, “Yaşasın taraftar dayanışması” şeklinde sloganlar atıp vuvuzela Galatasaray Meydanı’na kadar yürüdü.

Taşınan dövizler arasında, “Senden büyük halk var”, “Seyrantepe, yitirdiğimiz işçi kardeşlerimizle anılsın”, “Bu devirde kimse şah değil, padişah değil” dövizleri dikkat çekti. Fenerbahçe ’den FenerbahCHE, Galatasaray’dan Tek Yumruk ve Beşiktaş ’tan Çarşı taraftar guruplarının öncülüğündeki kalabalık ellerindeki kırmızı kartı Başbakan Erdoğan için kaldırdı. Taraftarlar takımlarının renklerinden oluşan atkılarıyla poz verdiler.

Dört büyüklerin ‘devrimci taraftar’ grupları Taksim’de Başbakan Erdoğan’ı ve TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ı kırmızı kart göstererek protesto etti.

VATAN