Türkiye Triatlon Federasyonu'nun düzenlediği 4'üncü Ulusal Yalova Triatlonu, dün yağmur altında yapıldı. Yarışların ardından gerçekleştirilen ödül törenine bazı sporcular, Taksim Gezi Parkı direnişinde uygulanan polis şiddetini protesto etmek için 'Diren Gezi Parkı' yazılı beyaz tişörtleriyle çıktı.

4'üncü Ulusal Yalova Triatlonu her yıl olduğu gibi bu yıl da Gazipaşa Caddesi ve Fatih Caddesi ile Akasya Plajı'nda gerçekleştirildi.

EMNİYET AMİRİNİN ELİNİ SIKMADI

Yarışların ardından gerçekleştirilen ödül töreninde ilginç olay yaşandı. Bazı sporcular, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları protesto etmek için 'Diren Gezi Parkı' yazılı beyaz tişörtleriyle çıkarken, +20 erkekler kategorisinde şampiyon olan Enkaspor sporcusu Duygun Yurteri, Yalova Emniyet Müdürlüğü Emniyet Amiri Tevrat Yazar'ın elini uzatmasına rağmen, kendisinin elini sıkmadı.

Ayrıca ikinci olan Gürsel Yazar ve üçüncülük elde eden Yunus Emre Dere'ye madalyalarını Emniyet Amiri Tevrat Yazar verirken, şampiyonluk sevinci yaşayan Duygun Yurteri ise Emniyet Amiri Yazar'ın, boynuna madalya takmasına izin vermedi.

Ayrıca Balkıkesir Işıkspor'dan Melik İlker Gücüyener ve Antalya Triatlon Kulübü'nden Soner Oralkasım da aynı tişörtle kürsüye çıktı. Bu arada Yurteri'nin davranışına takım arkadaşları alkışla destek verirken, hatıra fotoğrafının çekilmesinden sonra sporcular kürsüden indi. (Radikal)