Fenerbahçeli kaleci Volkan Demirel 25 Ağustos'ta oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçı sonrası "Belediye sokak köpeklerini zehirlesin. Yoksa bu iş bana kalacak" sözlerinden sonra suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi.

Demirel, Anadolu Adalet Sarayı'na avukatı Mahir Işıkay ile geldi. Basın Savcısı Sıddık Çinko, yaklaşık 15 dakika Demirel'in ifadesini aldı.

Volkan Demirel'in, Hayvanları Çaresizlikten ve İlgisizlikten Koruma Derneği'nin suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdiği ifade edildi.

Demirel'in ifadesinde "Böyle bir kastım yok. Suçlamayı kabul etmiyorum" dediği kaydedildi.

Hayvanları Çaresizlikten ve İlgisizlikten Koruma Derneği'nin, Demirel'in, 25 Ağustos'ta Fenerbahçe ve Galatasaray arasında Manisa'da oynanan TFF Süper Kupa maçı sonrası "Belediye sokak köpeklerini zehirlesin. Yoksa bu iş bana kalacak" şeklinde sarf ettiği sözlerin "hayvanlara hakaret" ve "hayvan severlere yönelik aşağılama" kastı içerdiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Suç duyurusu dilekçesinde Volkan Demirel'in, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçunu düzenleyen 216. maddesi uyarınca cezalandırılması talep edildi. (TRT)