İstanbul Valisi Vasip Şahin, Valilik olarak deplasman yasağının kaldırılmasına sıcak baktıklarını, konuyu perşembe günü görüşeceklerini söyledi.

Kulüpler Birliği Vakfı ve İstanbul Valisi Vasip Şahin deplasman yasağının kaldırılması için bir toplantı gerçekleştirdi.

İstanbul Valiliğindeki toplantıya Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Mahmut Uslu, İstanbul Vali Yardımcısı Aziz Mercan ve Kulüpler Birliği Vakfı Genel Sekreteri Mesut Altan katıldı.

Toplantı sonrasında basına açıklamalarda bulunan Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, "Perşembe günü yapılacak toplantıda Beşiktaş-Galatasaray derbisi öncesi tarftarı sevindirecek netice alacağımızı ümit ediyorum" dedi.

Göksel Gümüşdağ, "Kulüpler Birliği Vakfı olarak deplasman yasağının kalkması konusunda bizim desteğimizi ve sağlayacağımız olanakları sayın valimizle paylaştık. İnanıyorum ki sayın valimizde Perşembe günü yapılacak il güvenlik kurulu toplantısında ümit ediyorum ki Beşiktaş-Galatasaray derbisi öncesi tarftarı sevindirecek netice alacağımızı ümit ediyorum. Bizim kararımız sadece tavsiye kararıdır nihai karar il güvenlik kurulunundur" ifadelerini kullandı.

Deplasman yasağının kaldırılmasına sıcak baktıklarını söyleyen İstanbul Valisi Vasip Şahin’in açıklaması şöyle:

"Bundan sonra bu tür toplantılara periyodik olarak devam edeceğiz. Ben de bu toplantılara azami derecede katılmaya çalışacağım. Bütün kulüpler bu yönetimleriyle ellerinden gelen katkıyı sağlayarak önce tribünde daha sonra dışarıda barış için çalışacaklardır. Biz valilik olarak deplasman yasağı konusunun kaldırılmasına sıcak bakıyoruz. Ama il spor güvelik kurulumuz sadece valilik değil spor kulüpleri ve başka kulüplerin temsilcilerinden de oluşmakta. Perşembe günü bu görüşülecektir. Daha önce olduğu gibi taraftarlar birlikte bir 90 dakika geçirirler. Bunun için elimizden gelen gayreti hepimiz göstereceğiz. 15 Temmuz’dan sonra ülkemizde oluşan kardeşlik havası da umut ettiğimiz sonucun çıkmasını da kolaylaştırdı. Bu millet 15 Temmuz’da olduğu gibi her konuda birlikte olacaktır"

(Kaynak: NTV)