Aralarında Chelsea'li Eden Hazard, Arsenal'li Abou Diaby, eski İngiltere Premier Ligi oyuncuları ünlü futbolcular Didier Drogba ve Frédéric Kanouté ve Fenerbahçeli Musa Sow'un da bulunduğu, Avrupa'nın belli başlı kulüplerinde forma giyen 62 üst düzey futbolcu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısını ve 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nın İsrail'de düzenlenecek olmasını kınayan bir mektup yayınladı.

İSRAİL'İN GAZZE SALDIRISI KINANDI

Mektupta İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısı kınanırken, İsrail operasyonu "dünyanın vicdanında yeni bir leke" olarak nitelendirildi. Futbolcular, kuşatma altında en temel insani değerleri ve özgürlüğü elinden alınmış olan Gazze halkıyla dayanışma içinde olduklarını ilan ettiler.

FUTBOL OYNAYAN 4 FİLİSTİNLİ GENCİN ÖLÜMÜ DE MEKTUPTA

İsrail'in Gazze'deki bir futbol stadyumunu vurmasına da değinilen mektupta, bu saldırı sonucunda futbol oynayan 4 gencin öldürüldüğü belirtildi.

HAPİSHANEDEKİ İKİ FİLİSTİNLİ FUTBOLCU HATIRLATILDI

Mektupta ayrıca iki Filistinli futbolcunun herhangi bir yargılamaya tabi tutulmadan İsrail hapishanelerinde tutulduğu da hatırlatıldı.

Futbolcular, geçtiğimiz Çarşamba günü 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'na kimin ev sahipliği yapacağına dair kararın İsrail'den yana verildiğini hatırlatarak, bu durumun İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısına karşı verilen bir "ödül" olduğunu vurguladı.

C. RONALDO GAZZE İÇİN 1,5 MİLYON AVRO BAĞIŞ YAPMIŞTI

Dünyaca ünlü Portekizli futbol yıldızı Cristiano Ronaldo'nun da Gazzeli çocuklar için 1,5 milyon avro bağış yaptığı belirtilmişti.

İsrail devleti, Filistinlilerin futbol oynama hakkını bile engellemekle uzun zamandır suçlanıyor. Bu yıl içerisinde ünlü Fransız futbolcu Eric Cantona da UEFA'ya bir mektup yazarak Filistinli futbolcuların İsrail tarafından hapsedilmesini kınamış, UEFA'yı bu konuda harekete geçmeye çağırmıştı. Ancak UEFA Başkanı eski Fransız futbolcu Michel Platini İsrail'e yönelik bir baskıya sıcak bakmıyor. (solportal)