UEFA, Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılabileceğine dair yazıyı TFF'ye gönderdi.

 

Şike soruşturması nedeniyle Fenerbahçe geçen yıl Şampiyonlar Ligi’nden men edilmiş yerine Trabzonspor alınmıştı.

 

Türkiye Futbol Federasyonu, Avrupa’ya gidecek takımlar arasında sarı-lacivertlileri açıklamasına rağmen UEFA’dan davet mektubu gelmemişti.

 

UEFA, Galatasaray'la Trabzonspor'un önümüzdeki yıl Avrupa'da oynamasına onay vermişti.

 

DEMİRKOL: MEVZU KAPANMIŞTIR
Gazeteci Mehmet Demirkol kararla ilgili olarak "Benim açımdan beklenmedik karar. Böylece tartışma konusu kapandı. Bir sene boyunca 'Türkiye ceza alacak' deniyordu. Mevzu kapanmıştır, kimsenin söyleyecek bir şeyi kalmamalı" dedi.

 

BAYINDIR: ERZİK ÇAKTIRMADAN ÇALIŞIYORMUŞ
Spor yazarı Tayfun Bayındır da kararı şu sözlerle değerlendirdi: "Fenerbahçe'nin dosyasıyla ilgili kulüpten istenen savunma söz konusu değil. Bence bu sürecin bittiği anlamına geliyor. UEFA'nın bütün ülkelerin iç işlerine karışmadığı çok daha net ortaya çıktı. Bu Türkiye'nin içinde yaşanmış bir olay. UEFA, Türkiye'nin kendi disiplin kurullarına saygı duyar. FB'nin eski ya da yeni yöneticilerinin hukuki çalışmalarının katkısı var. Şenes Erzik demek ki pek çaktırmadan lobi çalışması yaparak Fenerbahçe ve Türkiye'nin haklarını iyi savunmuş."

 

NTV yorumcusu Rıdvan Dilmen şunları kaydetti: "Fenerbahçe ile ilgili federasyonun ve kurulların aldığı karar yetmiyor, soru işareti oluyor. Mutluluk verici bir olay. Fenerbahçe geçen yıl alınmadı. Şimdi alındı diyor, bunu uzaya soracak halimiz yok. Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Bursaspor katılacak. İnşallah Beşiktaş da katılır. Bardağın boş tarafından gidildi. UEFA şöyle yapacak, böyle yapacak. Hayırlısı olsun." (NTVMSNBC)