Şike soruşturmasıyla ilgili UEFA Disiplin Kurulu'na savunmalarını veren Beşiktaş ve Fenerbahçe ile ilgili karar açıklandı.

Disiplin kurulu Fenerbahçe'ye 2+1 yıl, Beşiktaş'a ise 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verdi.

İlk önce dün açıklanması beklenen Beşiktaş'la ilgili karar geldi.

Beşiktaş, 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası aldı.

İki Beşiktaş yöneticisi Beşiktaş Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu'yla ilgili ise herhangi bir karar çıkmadı.

2 yöneticiyle ilgili müfettişten ek rapor talep eden disiplin kurulu, hazırlanacak rapora göre ek savunma da talep edecek. Adalı ve Havutçu hakkındaki kararlar bu rapora göre hazırlanacak.

Öte yandan Beşiktaş Kulübü, verilen men cezasıyla ilgili itirazda bulunulacağını duyurdu,

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yer alan açıklamada, "Beşiktaş Profesyonel Futbol Takımı, 2013-2014 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'ne katılamayacaktır. UEFA 54. maddesi uyarınca bu karara itiraz yolu açıktır. Şirketimiz, UEFA Disiplin Kurulu'nun bu kararına 3 gün içerisinde itiraz etme hakkına sahip olup, bu hakkını kullanacaktır" denildi.

FENERBAHÇE'YE 2+1 YIL CEZA 

Disiplin Kurulu, Fenerbahçe'ye ise 2+1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verdi.

UEFA'dan gelen bu cezanın ardından Fenerbahçe'nin, konuyu Tahkim Kurulu'na taşıyacağı bildirildi.

Şike soruşturması kapsamında UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edilen ve Avrupa kupalarından men edilmeleri istenen Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın yöneticileri, İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Merkezi’ne giderek savunma yapmıştı.

TALEP EDİLEN CEZALAR NEYDİ? 

UEFA Disiplin Müfettişi Miguel Palacios, Fenerbahçe'nin gelecek 2 sezon Avrupa Kupaları’ndan men edilmesini, Aziz Yıldırım, Şekip

Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Ali Yıldırım ve Cemil Turan'ın ise hak mahrumiyeti cezası almasını talep etmişti.

Müfettiş Palacios'un raporunda Beşiktaş'ın da 1 yıl Avrupa'dan men edilmesi; ayrıca eski yöneticisi Serdal Adalı ve eski teknik direktör

Tayfur Havutçu'ya da hak mahrumiyeti cezası verilmesi talep edilmişti.

UEFA Tahkim Kurulu'nun itirazları inceledikten sonra en geç 15 Temmuz'a kadar bir sonuca varması bekleniyor. İki kulübün Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS'a da başvurma hakkı bulunuyor. (ntvmsnbc)