İstanbul'da düzenlenen TEB-BNP Paribas WTA Championships Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nın finalinde Maria Sharapova'yı 6-4 ve 6-3'lük setlerle yenen Serena Williams şampiyon oldu.

  

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynana finale Sharapova, servis avantajıyla başladı. Rakibinin hatalarını iyi değerlendiren Rus sporcu 1-0 öne geçti. Serena Williams, ikinci oyunda servislerde etkili oldu ve 1-1 beraberliği sağladı. Her iki sporcu, ilk servislerde iyi savunma yapamayınca 8 dakika süren ilk setin ilk bölümü 2-2 beraberlikle geçildi. Williams, 5. oyunda rakibinin servisini kırmayı başardı ve kendi oyununu da alarak 4-2 öne geçti. Servislere fazla karşılık veremeyen sporcular, oyunun döndüğü anlarda ise güzel sayılara imza attı. Çekişmeli geçen 7. oyunda Maria Sharapova, servislerde hata yapmasına rağmen durumu 4-3'e getirmesini bildi.

 

Turnuvanın ilk gününde fazla çift hata yapan Serena Williams, aynı sıkıntıyı 8. oyunda yaşamasına rağmen skoru 5-3'e taşıdı. Ancak file önünde basit hatalar yapan ABD'li sporcu karşısında Maria Sharapova, oyundan kopmadı ve durumu 5-4 yaptı. Oyun içinde servis avantajını eline alan Serena Williams, yaptığı çift hataya rağmen bu avantajını iyi değerlendirdi ve 45 dakika süren ilk seti 6-4 kazandı. (Haber Türk)