Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde gruptaki son maçında Azerbaycan'ı konuk eden Türkiye, sahadan Burak Yılmaz'ın kaydettiği golle 1-0 galip ayrıldı ve Play-off'lara kaldı. Play-off'taki rakip, 13 Ekim Perşembe günü çekilecek kurayla belli olacak… Almanya'nın Belçika'yı 3-1 mağlup etmesi de Türkiye'nin işini kolaylaştırdı.

Almanya maçına oranla tribünler tam anlamıyla dolu değildi ancak Türkiye, maça hırslı ve istekli başladı. Burak ve Kazım ile etkili olmaya çalışan Türkiye, maçın ilk önemli pozisyonunu 14'üncü dakikada buldu. Sağdan gelen ortada top, Azerbaycan savunmasından sekti ve Kazım'ın önünde kaldı. Oldukça müsait durumdaki Kazım'ın vuruşu, direğin hemen yanından auta gitti.

Bu dakikadan sonra Türkiye’nin temposu yavaş yavaş düştü. Türkiye, ilk yarı boyunca topa hakim olsa da aradığı net poziyonları bir türlü bulamadı. Hamit'in uzaktan şutları ile zaman zaman tehlikeli olan Türkiye, ilk 45 dakikada üstünlük sayısını izlettiremedi.

Türkiye'yi yakından ilgilendiren grubun diğer maçında ise Almanya'nın ilk yarıyı 2-0 önde kapattığı haberi, tribünlerde büyük coşku yarattı.

İkinci yarıya Kazım'ın, Azerbaycan ceza sahası içinde yarattığı pozisyon ile başlayan Türkiye, Arda ve Burak Yılmaz'ın etkili oyunu ile baskısını artırdı. Arda'nın kullandığı serbest vuruşta Burak Yılmaz, Azerbaycan kalecisini mağlup etti. Ancak gol, ofsayt gerekçesi ile hakem tarafından iptal edildi.

Baskısını rakibine iyice hissettiren Türkiye, aradığı gole maçın 60'ıncı dakikasında ulaştı. Oyuna ikinci yarıda giren Selçuk İnan'ın ara pası ile hareketlenen Burak Yılmaz, kalecinin yanından topu filelere gönderdi ve Türkiye'yi Azerbaycan karşısında 1-0 öne geçirdi.

Almanya'nın da, Belçika karşısında 3-0 önde olmasından dolayı iyice rahatlayan Türkiye, ikinci gol için rakip kaleye daha organize ataklarla yüklenmeye başladı. Arda ile net bir fırsattan yararlanamayan Türkiye, dakikalar ilerledikçe tempoyu düşürdü.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında girdiği gol pozisyonlarından yararlanamayan Türkiye, Burak Yılmaz'ın 60'ıncı dakikada attığı golle sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı ve 2012 Avrupa Şampiyonası'na katılmak için Play-off oynama şansını elde etti. (NTV Spor)