Trabzonspor Hukuk Kurulu, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve bazı şike davası hükümlülerinin yeniden yargılanması mütalaasına karşılık İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne talebin reddedilmesi dilekçesi verdi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve bazı şike davası hükümlülerinin, "Şike davasında yeniden yargılama yapılması ve infazın durdurulması" talepleri üzerine dosyayı inceleyen Cumhuriyet Savcısı Abdullah Mirza Coşkun, "Şike davasında infazın durdurulması ve yeniden yargılama yapılması" yönünden mütalaa vermişti.

İNFAZIN BAŞLAMASI İSTENDİ

Bunun üzerine harekete geçen Trabzonspor Hukuk Kurulu da, bugün itibari ile savcılık mütalaasına karşı İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesine dilekçeyle başvurdu. Dilekçede, hükümlülerin yeniden yargılanma hususundaki taleplerinin reddi, Yargıtay kararı ile haklarındaki mahkûmiyetleri kesinleşmiş hükümlülerin infazının başlanması talep edildi. Trabzonspor'un dilekçesinde hukuki açıklamalara ek olarak Cumhuriyet Savcısı Abdullah Mirza Coşkun'un savcılık mütaalasında yaptığı iddia edilen bazı hatalar da yer aldı.

AVUKAT ORHAN: "TALEP TAMAMEN HUKUKSUZ"

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Trabzonspor Hukuk Kurulu avukatlarından Hakan Orhan, şike davası sanıklarının yeniden yargılanma taleplerine karşı daha önce de mahkemeye bildirimde bulunduklarını belirterek şunları söyledi:

"Yeniden yargılanma talepleri ve savcılık mütalaası tamamen hukuksuzdur. Bu talebin kabul edilmesi halinde Türkiye'de hukuki bir kaos yaşanacak ve geçmişte yapılan tüm yargılamaların yenilenmesinin gerekecektir. Savcılık mütaalası ceza usul hukukunun en temel ilkelerine aykırıdır. Ayrıca savcının maçları değerlendirirken maddi hatalar yaptığını, bir sanığın birden fazla maçta suç işlediğini göz ardı ettiğini tespik ettik."