Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında Trabzonspor ile Medicana Sivasspor karşı karşıya geldi.

Tek maçlı eleminasyon usulüyle oynanan son 16 turunda Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın normal süresi 2-2 eşitlikle sonuçlandı. Uzatma dakikalarının son dakikasında Aatıf'ın golüyle skoru 3-2'ye getiren Sivasspor, deplasmanda rakibini kupanın dışına iterek çeyrek finale yükseldi.

Maçta gol perdesini açan taraf Sivasspor oldu, Utaka'nın 10. dakikadaki golüyle öne geçen konuk ekibe Trabzonspor'un cevabı gecikmedi. Yatabare 23 ve 33. dakikalarda golleri atarak takımını 2-1 öne geçirdi ancak Sivasspor'da Musa Sinan, 40. dakikada skora yeniden dengeyi getirdi.  Sivasspor'a çeyrek finali getiren golü ise 120. dakikada Aatıf Chahechouhe attı.

YANAL'DAN DERİN ROTASYON

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda, sahasında Medicana Sivasspor'u ağırlayan Trabzonspor'da, teknik direktör Ersun Yanal, yeni transfer Aytaç Kara'ya ilk kez 11'de görev verdi.

Eskişehirspor'dan kadroya dahil edilen ve sadece Ziraat Türkiye Kupası'nda, Akhisar Belediyespor ile oynanan maçın ikinci yarısında oyuna dahil edilen genç futbolcu, bu kez ilk 11'de sahaya çıktı. Bordo-mavili takımda, sakatlıkları bulunan Onur Recep Kıvrak, Belkalem, Waris, Yusuf Erdoğan ve Bosingwa takımda yer almadı.

CARDOZO KADRODA YOK

Teknik direktör Yanal, forvette Yatabare'ye görev verdi. Yanal, hafta sonu İstanbul Başakşehir maçında da cezası nedeniyle oynayamayacak Cardozo'nun yerine son haftalarda forma şansı bulamayan Yatabare'yi sahaya sürdü. Paraguaylı futbolcu, 18 kişilik maç kadrosunda da yer almadı.

Bordo-mavili takımda sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen yeni transfer Uğur Demirok 18 kişilik kadroda yer buldu.

Trabzonspor'da taraftarlar karşılaşmaya ilgi göstermedi. 24 bin kapasitesi bulunan Hüseyin Avni Aker Stadı'nda, 8 bin dolayında taraftar takımlarına destek verdi.

İLK YARI GOL DÜELLOSU

Mücadelenin ilk yarısında iki tarafın da oldukça keyif veren futbolu vardı. Gelen karşılıklı goller ve kaçan pozisyonlar mücadeleyi izlenesi bir hale getirdi. İki savunmanın da yaptığı hatalar ve golcülerin gününde olması dolayısıyla ilk 45 dakikada 4 gol izleme fırsatı bulduk. Takımlar Yatabare'nin 2, Musa Sinan ve Utaka'nın golleriyle soyunma odasına 2-2 beraberlikle gitti.

İKİNCİ YARI TEMPO YOK SERTLİK VAR

İkinci yarıda oyundaki tempo yerini sertliğe bırakınca oyun anlamında bir şey görmekte zorlandık ve ikinci yarı golsüz geçildi. Trabzonspor'da Salih Dursun, 84. dakikada rakibine yaptığı sert hareket sonrası kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Bu karar sonrasında Mete Kalkavan'a tribünlerden büyük tepki gelirken bir taraftar sahaya ayakkabısını attı. Uzatma dakikalarında da Trabzonlu taraftarların öfkesi dinmedi ve Sivasspor kalecisi Ertuğrul'un kafasına bir yabancı madde isabet etti.

AATIF NOKTAYI KOYDU

Karşılaşmada ikinci uzatma devresinin son dakikasında Sivasspor golü buldu ve çeyrek finale yükseldi. 120. dakikada sahneye çıkan Aatıf Chahechouhe, orta sahadan aldığı topu ceza alanına kadar çalımlarla taşıdı ve kaleci Hakan'la karşı karşıya kaldı. Yaptığı vuruşla kaleciyi mağlup eden Aatıf takımını çeyrek finale taşıdı.

Kaynak: Sporx