Gürsel Aksel tesislerine TOKİ tabela dikti, Göztepe taraftarları tabelayı indirerek sosyal medya üzerinden protesto çağrısı yayınladı. Taraftarlar, ‘Bu projenin hedefi o bölgeyi imara açmaktır, Göztepe gibi bir kulübe 15 bin kişilik stad yapıp, tesislerimizi heba etmek istiyorlar. Şehrin ortasında stad yapıp, 3 sene sonra uygun değil diyerek yıkacak, yerine AVM yapacaklar. Bu proje Göztepe’nin Gezi’sidir’ diyor.

2014 Mayıs ayında Karşıyaka ve Göztepe’ye yapılacak 15’er bin kişi kapasiteli iki stad projesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı yer teslimini yapmıştı. Yer Tesliminin ardından Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 15 bin kişi kapasiteyle yenilenecek Karşıyaka İlçe Stadı için Ali Acar İnşaat ve Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nı yapacak Doyap Yapı’yla sözleşmeleri imzalamış, Gençlik ve Spor Bakanlığı firmalara şirketler için 2 yıl olarak belirlenen bir inşaat süreci vermişti. 

KOCAOĞLU: YALI VE GÜRSEL AKSEL’E STAT YAPILMASININ ÖNÜNDE ENGEL YOK

Daha önce ruhsat sorunu ile gündeme gelen her iki proje için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 9 Ocak 2015 tarihinde bir açıklama yapmış ve Yalı ve Gürsel Aksel’e stat yapılmasında herhangi bir engel olmadığını açıklamıştı. Aziz Kocaoğlu açıklamasında “TOKİ, Bakanlık ya da kim yapıyorsa, Yalı ve Gürsel Aksel’e stat yapmasının önünde engel yoktur. Başlanabilirdi. Zaten projesi de yok. Biz belediyeyiz, aktivist değiliz. Yasal yollardan hukuk sistemi içinde yanlış olduğuna inandığımız şeyi yargıya götürürüz ve çıkan kararı uygularız. Biz belediye olarak, en az bakanlıklar kadar devlet kurumuyuz. Yapmalarında mahsur yoktur ama yapılacak stat orada kentin yaşamına, trafiğine zarar verir görüşündeyiz” diye konuşmuştu.

Bu açıklamadan 4 ay sonra 13 Mayıs Çarşamba günü Gürsel Aksel tesislerine TOKİ tabelasının dikildiği görüldü.

İLK TEPKİ VİVA GÖZTEPE TARAFTARINDAN

Gürsel Aksel tesislerine TOKİ tabelasının dikilmesinin ardından ilk tepki Göztepe taraftar Grubu Viva Göztepe’den geldi.

Grup sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı ve Göztepe taraftarını protestoya çağırdı. Grubun açıklaması şöyle:

“Bize lütfedileni değil, hakkımız olan stadı istiyoruz. Türkiye’de çeşitli şehirlere potansiyellerinin çok üzerinde kapasiteli stadlar yapılmışken, “GÖZTEPEMİZ” gibi seyirci rekorları kırmış bir kulübe 15 bin kişilik stad yapılmasına ve bunun için GÜRSEL AKSEL Altyapı Tesisleri’mizin heba edilmesine göz yummayacağız. İzmirliyim ve “GÖZTEPELİYİM” diyen herkesi, mümkün olan her alanda bu haksızlığı dile getirmeye ve protesto etmeye çağırıyoruz.”

Akşam saatlerinde ise Göztepe taraftarı TOKİ’nin diktiği tabelaları indirdi ve yerine  “GÜRSEL AKSEL Onurdur, Şereftir” yazılı pankartı astı.

‘BURAYI ALACAKLAR, 3 SENE SONRA STADI YIKIP AVM YAPACAKLAR’

Viva Göztepe taraftar grubundan Ümit Çetin ise dikilen TOKİ tabelası hakkında vivaspor’a şunları söyledi:

“Herkesin orada bir anısı var. Böyle bir maziyi elimizden almak istiyorlar. Bunu neden yapacaklar: Burayı alacak üç sene sonra ‘Şehrin ortasında stadyum mu olur, biz o zaman mecbur kalmıştık hadi burayı AVM yapalım’ın önünü açmak istiyorlar. Orayı imara açmak amaç. Ruhsata izin verdiğin taktirde oraya AVM’de yaparsın, rezidans yaparsın. 

İzmir gibi geçmişte Süper Lig’de en az üç dört tane takımı olan bir şehre stadyum yapılmıyor. Gürsel Aksel’deki stadyum projesi  Göztepe taraftarın Gezi’sidir. Taraftarlarımızın arma sevdası ile buna karşı çıkmaları gerektiğini düşünüyoruz. Göztepe taraftarına yakışacak bir stadyum olsun.  Bugün yükseldiğimiz ligde ortalama 15 binlere oynayabileceğimiz bir tribün gücüne sahibiz, Karşıyaka, Altınordu ve Buca maçlarında İzmir derbilerinde bu kapasitelerin çok çok üstüne çıkabilecek durumda İzmir. Bu oynanacak maçlarda kapasite sıkıntısından  dolayı maçlara giremeyip kapılarda yığılan insanlar tepkilerini ortaya koydukları zaman bu taraftarlar mı sorumlu olacak yoksa AKP hükumetinin yanlış politikaları mı?” ifadelerini kullandı.

Kaynak: vivaspor.net