Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulu, lisans incelemelerinin bittiğini açıkladı. Kurul, eksiklerini tamamlamadığı gerekçesiyle Balıkesirspor Baltok, Bucaspor, Eskişehirspor, Gaziantepspor, Karşıyaka, Kocaeli Birlik Spor, Manisaspor ve Mersin İdmanyurdu’nun 3’er puanının silinmesine karar verdi.

TFF Kulüp Lisans Kurulu, 2017-2018 sezonu için lisans incelemelerinin tamamlandığını açıkladı. Açıklamaya göre, Süper Lig, TFF 1’inci Lig ve TFF 2’nci Lig’de yer alan 12 kulübe UEFA Lisansı, 46 kulübe Ulusal Lisans verildi.

Kurulun, son değerlendirmelerin ardından Süper Lig’de mücadele eden Teleset Mobilya Akhisarspor, Bursaspor, Kayserispor; TFF 1’inci Lig’de yer alan Çaykur Rizespor, Adanaspor, Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü, Adana Demirspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Denizlispor, Samsunspor ve MKE Ankaragücü; TFF 2’nci Lig’ den Amed Sportif Faaliyetler, Nazilli Belediyespor, Fatih Karagümrük, Gümüşhanespor, Kastamonuspor 1966, Hatayspor, Menemen Belediye Spor, Niğde Belediyespor, Eyüpspor, Tokatspor, Şanlıurfaspor ve Bugsaş Spor kulüplerine Ulusal Lisans verdi.

İlk toplantının ardından verilen sürede eksiklerini tamamlamayan Balıkesirspor Baltok, Bucaspor, Eskişehirspor, Gaziantepspor, Karşıyaka, Kocaeli Birlik Spor, Manisaspor ve Mersin İdmanyurdu’na 3 puan silme cezası verildi.

ULUSAL KULÜP LİSANS SİSTEMİ NEDİR?

UEFA tarafından başlatılan “Ulusal Kulüp Lisans Sistemi” kapsamında en üst 3 lig olan Süper Lig, TFF 1’inci Lig ve TFF 2’nci Lig’deki kulüpler sportif, altyapı, personel, hukuki ve mali yönlerden inceleniyor.

Ulusal Kulüp Lisans Sistemi ile kulüplerin yönetim sisteminin geliştirilmesi; statların konforlu ve düzenli hale getirilmesi; kulüplerin ekonomik ve mali yapılarını güçlendirmeleri, genç futbolcular yetiştirilmesi ve altyapıların geliştirilmesi amaçlanıyor.

Her federasyon, UEFA’nın talimatları doğrultusunda, lisans kriterleri hazırlıyor. TFF’nin kulüp lisans talimatı, 23 Aralık 2003 tarihinde UEFA tarafından onaylandı.

UEFA organizasyonları ve uluslararası maçlara çıkacak kulüpler, lisans almak zorunda. Alınan lisanslar geçerlilik süresi ise 1 yıl.