Taraftar Hakları Dayanışma Derneği, taraftarlar üzerinde kurulan baskılar ve Passolig uygulamasına karşı 7 Aralık'ta Kadıköy'de turnuva düzenleyeceğini açıkladı.

Taraftar Hakları Derneği yaptığı açıklamada; tribünlerin potansiyel suç örgütü olarak gösterilmeye çalışıldığını ancak asıl büyük suç örgütünün spor düzeninin yürütücüleri olduğunu vurguladı.

Tribünler sahaya iniyor başlıklı açıklamanın tam metni şöyle:

"Her türlü suçun sorumlusu gösterilen, potansiyel suç örgütü olarak lanse edilen oysa sesinden ve mizahından başka sermayesi olmayan bizler, yaratılan bu düzende spor düzeninin yürütücülerinden daha büyük suç ce suç örgütü olmadığını haykırmak için taraftar olma sevdamızın başladığı yere yani sokaklara geri dönüyoruz.

Dokuz adımlık kalelerimizde, üç kornerin bir penaltı ettiği, kendi kurallarımız ve renklerimizle geliyoruz.

7 Aralık Pazar günü saat saat 13.30'da Altınyol Boğa'dan sahamız Kadıköy Meydanı'na yürüyerek yapacağımız çift kale maçla, meşale, torpil, bayrak ve pankartların serbest olduğu turnuvamızı başlatıyoruz. Artık Türkiye'nin tüm meydanlarına kalelerimizi kuruyor, tribünleri sahaya indiriyoruz. FaŞŞolig'in olmadığı her yeri tribün yapıyoruz.

Zannetmeyin ki stadyumları size bırakıyoruz, hakli olduğumuz davayı kazadığımızda yeniden yerimizi alacağız. İyi tribün her zaman maç kazandırır. Tribünler bizimse bu maç da bizimdir."