Denizlispor'un Tavşanlı Linyitspor'u deplasmanda 2-1 mağlup ettiği maçtan dönen taraftarlar arasında çıkan silahlı kavgada, 1 kişi ölürken 10 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Denizlispor Yeşil Cephe ve 57 Gençlik taraftar grupları, kulüp binası önünde henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı kavga etmeye başladı.

İddiaya göre, kavgada İ.S.'nin av tüfeğiyle ateş etmesi sonucu Fatih Eroğlu adlı taraftar hayatını kaybederken biri ağır 4 kişi de yaralandı. Ayrıca çıkan kavgada 6 kişi de darp sonucu yaralandı. Yaralılar olay yerine çağrılan ambulanslarla yakında bulanan hastanelere kaldırıldı.

Olay sonrası taraftarı yatıştırmak üzere çok sayıda polis bölgeye sevk edildi.

Polislerin güçlükle kontrol altına aldığı taraftarlar arkadaşlarının ölüm haberini aldıktan sonra sinir krizleri geçirdi. Av tüfeği ile ateş eden taraftara ait olduğu iddia edilen araç ise öfkeli taraftar grubu tarafından tekmelendi ve yumruklandı. Polis ekipleri çekici çağırarak aracı olay yerinden uzaklaştırdı.

Öfkeli kalabalık bir süre Lise Caddesi'ni trafiğe kapattı. Denizli Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatürk'ün anonsları ve polis ekiplerinin çalışması sonucu taraftarlar bölgeden uzaklaştırılarak yol yeniden trafiğe açıldı.

Taraftarlar, olayların deplasmanda oynanan Tavşanlı maçında başladığını ve Denizli'de de sürdüğünü söyledi. Yeşil Cephe taraftar grubu, bir anda üzerlerine av tüfeği ile ateş açıldığını iddia etti.

11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polis dernek binasında 57 Gençlik Taraftar Grubu başkanı İrfan Sancar ve beraberindeki 10 kişi gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Denizlisporlu taraftarlar, bu olaya anlam veremediklerini ve takımın da galip geldiğini söyleyerek, "Denizlispor yüzünden kaç taraftar öldü. Nedir bu kadar paylaşılamayan anlayamadık. Yazık. İnsanı taraftar olmaktan Denizlispor'dan soğutuyorlar" diye konuştu. (Milliyet, Habertürk)