Geçen sezon Spor Toto Süper Lig’de şampiyon olan Fenerbahçe ile Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Galatasaray 2014-2015 sezonunun başlamasına sayılı günler kala Süper Kupa finalinde karşı karşıya geldi. 

Manisa 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanan müsabaka saat 20:30’da başladı ve hakem Mustafa Kamil Abitoğlu derbiyi yönetti. 

Karşılaşmanın normal süresi 0-0 sona erdi. Uzatma dakikalarında da gol olmayınca maç penaltılara gitti.

Galatasaray'da Olcan, Burak penaltı atışlarını gole çevirirken, Selçuk, Melo, ve Yekta topu filelerle buluşturamadı.

Fenerbahçe ise Caner ve Mehmet Topuz penaltı atışlarından yararlanamazken, Kuyt, Meireles ve Kadlec'in golleriyle sarı-lacivertli takım rakibine karşı 3-1 üstünlük sağlayarak üçüncü kez Süper Kupa'yı müzesine götürdü.

Soma'da hayatını kaybeden madenci aileleri yararına oynanan Süper Kupa finalinin ikinci yarısıyla birlikte, gergin anlar yaşandı.

Futbolcular başlama düdüğünü beklerken, Volkan'ın koruduğu kalenin arkasında yer alan Galatasaraylı taraftarlar, sahayı pet şişe, çakmak, bozuk para, yanıcı ve patlayıcı madde yağmuruna tuttu.

Gerginlik giderek artarken, Melo ve Muslera başta olmak üzere Galatasaraylı futbolcular tribünlerin önüne gidip, taraftarları yatıştırmaya çalıştı.

Stat hoparlöründen anons yapılırken, Fenerbahçelilerin bulunduğu kale arkasından da Muslera'ya yabancı madde atıldığı gözlendi. Olaylar yüzünden ikinci yarı yaklaşık 5 dakika geç başladı.