Beşiktaş ile Galatasaray, Turkcell Süper Kupa'da bugün Konya'da karşı karşıya geldi. Galatasaray, Beşiktaş'ı penaltı atışları sonunda 4-1 yendi, 10. Süper Kupa'nın sahibi oldu.

Normal süresi golsüz, uzatmaları 1-1 biten maçta Beşiktaş'ı penaltılarla 3-0 yenen Galatasaray, 10. Süper Kupa'nın sahibi oldu.

Hakan Balta, Galatasaray'ı ilk uzatma devresinde 1-0 öne geçirdi. Chedjou'un kendi kalesine attığı gol uzatma devrelerinin skorunu belirledi: 1-1. Penaltı atışlarında Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup, Cenk Tosun ve Atiba ağları havalandıramazken, Selçuk İnan, Hakan Balta ve Tolga Ciğerci'nin golleri kupayı Galatasaray'ın müzesine götürdü.

Karşılaşmaya iyi başlayan Galatasaray, Bruma, Selçuk İnan ve Sneijder ile etkili oldu. Orta alanda kontrolü elinde bulunduran sarı-kırmızılılar, tehlikeli ataklar geliştirdi ancak kaleci Tolga Zengin'i geçemedi. İlerleyen dakikalarda yavaş yavaş oyunun kontrolünü ele geçiren Beşiktaş, özellikle Cenk'le Galatasaray kalesinde net pozisyonlar yakaladı. Kaleci Muslera, Beşiktaşlı futbolculara geçit vermedi. Galatasaray ise Sneijder ve Necip'in kendi kalesine gönderdiği topla tehlike yakalamasına karşın, iki takımın da çabası sonuç vermedi ve 90 dakika başladığı gibi sona erdi.

GOLLER UZATMALARDA GELDİ

İlk uzatma devresinde tehlikeli ataklar gerçekleştiren Beşiktaş oldu. Ancak golü Galatasaray buldu. 100. dakikada Snejder'in cezasahasına ortasını kafayla ağlarla buluşturan Hakan Balta, Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi. İkinci uzatma devresi golle başladı. 107'de Olcay Şahan'ın sağdan cezasahası sol içine ortasında Quaresma kafayla topu altıpas içine çıkardı. Chedjou'nun ters vuruşunda, Muslera'yı yanıltan top ağlarla buluştu ve maça 1-1'lik eşitlik geldi. Normal süresi golsüz, uzatmaları 1-1 sona eren maçta gülen penaltılarla Galatasaray oldu.

Penaltılarda Beşiktaş adına topun başına geçen Oğuzhan Özyakup, Cenk Tosun ve Atiba'nın atışları sonuçsuz kalırken, Galatasaray adına Selçuk İnan, Hakan Balta ve Tolga Ciğerci'nin vuruşları ağlarla buluştu. Penaltılar sonucu rakibini 4-1 yenen Galatasaray, 10. Süper Kupa'nın sahibi oldu. Aslan ayrıca, 7. kez oynadığı bu turnuvayı 5. kez kazanmayı başardı.

MAÇTAN DAKİKALAR

11. dakikada Sneijder'din sağ kanattan cezasahası içine ortasında Chedjou, penaltı noktası yakınında kafayı vurdu. Yerden sekip kaleye yönelen topu Tolga kontrol etmekte zorlanmadı.

13. dakikada Beşiktaş maçın ilk büyük tehlikesini Cenk'le yakaladı. Beşiktaş cezasahası sağ içine gelen topu Chedjou, kafayla kalesine göndermek istedi. Yavaş topu Cenk kontrol etti; ancak güzel vuramayınca Muslera Beşiktaşlı golcünün önünde topu almayı başardı.

34. dakikada Beşiktaş Oğuzhan'la gole bir kez daha yaklaştı. Galatasaray cezasahası sol yan çizgisi yakınında kazanılan serbest vuruş için Oğuzhan topun başına geçti. Herkes orta yapacak diye beklerken, genç oyuncu çaprazdan harika bir vuruşla topu kaleye gönderdi. Son anda Muslera, aynı güzellikte bir kurtarışla topu çıkardı ve mutlak golü önledi.

39. dakikada Beşiktaşlı oyuncular penaltı bekledi. Tosic, cezasahası içinde Bruma'nın müdahelesinde yerde kaldı. Hakem, devam dedi.

43. dakikada soldan cezasahasına gönderilen korner atışında Cenk Tosun'la hava topu mücadelesine çıkan Lukas Podolski sakatlandı. Alman oyuncunun yerine yeni transfer Eren Derdiyok oyuna girdi.

45+2'de Cenk Tosun, Oğuzhan Özyakup'un pasınca cezasahası sol içinde buluştu. Çaprazdan vuruşunda, top yan ağlarda kaldı.

54. dakikada Beşiktaş mutlak bir golden oldu. Olcay Şahan'ın cezasahası çağ içine bıraktığı topu Cenk Tosun yatarak kaleye gönderdi. Muslera'yı geçen top sol direği sıyırarak auta gitti.

70'de Galatasaray bu dakikaya kadar ki en tehlikeli atağını gerçekleştirdi. Wesley Sneijder, soldan cezasahasına girerken, ortaya çıkardı. Eren'den önce Necip'in ters vuruşunda top az farkla konrnere gitti.

72'de Bruma soldan önce Beck'i ardından Marcelo'yu harika geçti, cezasahasına girdi. Ortadan bindirme yapan Sinan'a çıkarmak istediği topu son anda Tolga yatarak kontrol etti ve mutlak tehlikeyi önledi.

75'te Galatasaray bir kez daha gole yaklaştı. Beşiktaş, cezasahasının sağ ön çizgisi yakınında kazanılan serbest vuruşu Wesley Sneijder kullandı. Hollandalının sert vuruşunda barajı geçen top, kaleci Tolga'nın bakışları arasında sol direğin hemen yanından auta gitti.

88'de Beşiktaş, bir kez daha mutlak gole yaklaşırken; kaleci Muslera kalesinde devleşti. Ömer Şişmanoğlu'nun soldan penaltı noktası yakınına bıraktığı topa Cenk Tosun, gelişine vurdu. Kaleci Muslera, ters ayakta yakalanmasına karşın son anda sağına yatarak topu kontrol etti ve golü önledi.

90'da Cenk Tosun bir kez daha golle burun buruna geldi. Oğuzhan Özyakup'un pasında topla cezasahasına giren Cenk, vuruşunu yaptı.

UZATMALAR

Uzatmalarda ilk tehlike Beşiktaş'tan geldi. Oğuzhan'ın cezasahası sol dışından altıpas sağ yan çizgisi yakınına ortasında Quaresma, gelişine müthiş vurdu. Top az farkla üstten auta gitti.

GOL: 100. dakikada Galatasaray'ın golü geldi. Kaleye yaklaşık 35 metre uzaktan ve çaprazdan Wesley Sneijder'in cezasahası sol içine kullandığı serbest vuruşu, Hakan Balka kafayla ağlarla buluşturdu.

105. dakikada Beşiktaş, cezasahası dışından serbest vuruş kazandı. Yaklaşık 27 metre uzaktan ve kaleyi karşıdan gören noktadan Quaresma müthiş vurdu, kaleci Muslera aynı güzellikte topu son anda parmaklarıyla kornere gönderdi.

105+2. dakikada Tosic'le Beşiktaş net gol fırsatını kaçırdı. Soldan cezasahasına yapılan ortaya Muslera boşa çıktı. Tosic'in demarke durumdaki kafa vuruşunda top yere çarpıp yükseklik kazandı ve üstten az farkla auta gitti.

GOL Chedjou (KK)... İkinci uzatma devresi golle başladı. 107. dakikada Olcay Şahan'ın sağdan cezasahasına ortasında arka direkte Quaresma topu kafayla altıpas içine ortaladı. Chedjou'nun ters vuruşunda kaleci Muslera'yı yanıltan top ağlarla buluştu ve maça 1-1'lik eşitlik geldi.

117. dakikada Bruma'nın müdahalesiyle ceza sahasında yerde kalan Quaresma penaltı bekledi. Hakem devam dedi. İki takımın da kalan dakikaları sonuç vermedi ve uzatmalar 1-1 sona erdi.

Penaltılar için topun başına geçen Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup, Cenk Tosun ve Atiba golü bulamazken, Galatasaray'da Selçuk İnan, Hakan Balta ve Tolga Ciğerci'nin vuruşları ağlarla buluştu ve penaltı atışları sonucu rakibini 4-1 yenen Sarı-Kırmızılar, Süper Kupa'nın sahibi oldu. (Kaynak: NTV)