Devrimci Spor Emekçileri Sendikası (Spor Emek-Sen) bugün yapılacak olan Futbol Federasyonu Genel Kurulu öncesi, basın açıklaması yayımladı.

Şikesiz, dopingsiz, mafyasız bir spor dünyası görmek istediklerini açıklayan Spor Emek-Sen, sporseverler arasında renklerin kardeşliğinin, sahada ise spor emekçilerinin dayanışmasının sağlanmasını hedefliyor.

"Diktatörlükler sporu kullanır"

"Spor Baronlarına Ültimatom" başlığı ile yayımlanan açıklamada Salazar, Franco, Hitler ve Mussolini'ye atıfta bulunularak diktatör rejimlerin sporu kendi amaçları doğrultusunda kullandığına dikkat çekildi ve Türkiye'de de sporun bugün "batakhane" durumuna gelmesinde 12 Eylül'ün sorumluluğuna vurgu yapılarak şu ifadelere yer verildi:

* Bir ikinci lig takımının birinci lige yükseltilmesiyle yapılan lig sistemine müdahale, Naim Süleymanoğlu'nun örtülü operasyonla kaçırılarak Türkiye'ye getirilmesi, özellikle Kürtlerin yoğun yaşadığı illerde "Spor Konseyleri" oluşturularak kurulan özel ligler, cuntanın spor siyasetine yaklaşımını gösteren en somut örneklerdir.

* 12 Eylül gericiliğinin yarattığı Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), spor siyasetini de cuntadan aynen devralmıştır. Eğitimin gericileştirilmesinde ilk basamak olarak İmam Hatip'lerin oynadığı rolü, bugün spor alanında AKP Belediyeleri'nin spor kulüpleri üstlenmektedir.

* İktidarın spor alanında açıkça gerçekleştirdiği ve bir siyasi şova dönüşen bu müdahaleler, geçtiğimiz dönemde sporseverlerin tepkilerine sebep olmuştur.

* Gittikçe sıklaşan tepkileri ve ıslıklarını yükselten sporseverleri baskılamak adına, "Sporda Şiddet Yasası" adı verilen, aslında AKP ve yandaşlarının kendini koruma ve kollama yasası meclisten geçmiştir. Bu yasa, spor batakhanesini kurutma çabası değil yayılan pis kokuları parfümleme çabasıdır.
"Yozlaşmadan, oyuna gelmeden, oyuna katılmak istiyoruz"

Futbol Federasyonu'nun yapacağı genel kurul sonucunda ülke futbolunu uluslararası ilişkilerde şaibe altında bırakacak kararlar alınmamasının temenni edildiği açıklamada, tartışmaların odağındaki 58. maddeye de vurgu yapılarak, "Söz konusu maddenin gerekleri eksiksiz olarak ve derhal uygulanmalıdır" denildi.  

Sporun hak ettiği değeri bulmasının tek yolunun sporun gerçek sahiplerinin mücadelesiyle sporun hak ettiği değeri bulabileceğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

* Yozlaşmadan, oyuna gelmeden, oyuna katılmak istiyoruz.

* Şikesiz, dopingsiz, mafyasız bir futbol dünyası görmek istiyoruz.

* Sporseverler arasında renklerin kardeşliğinin, sahada spor emekçilerinin dayanışmasının ön planda olduğu bir spor gösterisi istiyoruz.  (Bianet)