Wesley Sneijder, Inter’den Galatasaray’a geldiğinde yer yerinden oynamıştı. 7.5 milyon euroya transfer edilen Hollandalı yıldız, son sakatlığından önceki birkaç maç hariç hep beklentilerin uzağında kaldı. Geçtiğimiz hafta sonu doktor kontrolü için İtalya’ya gittiği iddia edilen ünlü oyuncunun diğer taraftan da transfer görüşmeleri yürüttüğü ortaya çıktı.

AMK gazetesinden Kaan Bora'nın özel haberine göre; Sneijder bir süredir gündeminde olduğu Manchester United ile devre arası için el sıkıştı. Kendisini Türkiye’ye getiren menajeri Sören Lerby ile yollarını ayıran 29 yaşındaki yıldız, artık Players United ile çalışıyor. Bu şirketin sorumlusu Edo Boonstopel, geçtiğimiz Cumartesi günü Londra’da Manchester United’ın transferden sorumlusu Edward Woodward ile bir araya geldi. Taraflar her konuda anlaşmaya vardı.

Dünya Kupası’nda görev alabilmek için üst düzey bir ligde top koşturmayı planlayan Sneijder, Kırmızı Şeytanlar’da forma giymeyi o kadar çok istiyor ki, bonservisine karşılık alacaklarından bile vazgeçmeyi kabul etti.

MOURINHO DA İSTİYORDU

Manchester Yönetimi, Ocak ayında Galatasaray ile masaya oturup transfere son noktayı koyacak. Sneijder’in Hollanda Milli Takımı’ndaki hocası Van Gaal’in de Premier Lig’e gitmesinin kendisi açısından çok faydalı olacağı yönünde tavsiyede bulunduğu öğrenildi.

İngiliz basını, Manchester United Menajeri David Moyes’in ısrarla Sneijder’i kadrosunda görmeyi talep ettiğini yazmaya devam ediyor. Sezon başı eski hocası Jose Mourinho’nun Chelsea’ye götürmek istediği yıldız futbolcu, tercihini United’dan yana kullandı.

SNEIJDER İÇİN NANI VEYA VALENCIA TAKASI

İngiliz İngiliz Express Gazetesi,  Manchester United'ın, Sneijder'i kadrosuna katmak için Galatasaray'a Nani ya da Valencia'dan birini önereceğini yazdı.

Sarı-kırmızılı yönetimin 29 yaşındaki futbolcu için 12 milyon euro bonservis bedeli talep ettiği, Kırmızı Şeytanlar'ın ise nakit ödemek yerine takas yolu ile bu transferi sonlandırmak istediği ifade edildi.