Bir Sırp taraftarın bıçaklanarak öldürüldüğü Galatasaray Liv Hospital - Kızılyıldız maçının ardından rakip takım taraftarları için 'terörist' diyen Ergin Ataman, olaydan haberi olmadığını ve sözlerinin maksadını aştığını söyledi.

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, Kızılyıldız ile cuma akşam oynadıkları maçtan önce çıkan olaylarda Sırp taraftar Marko Ivkovic'in hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak, "Yaşanan olaylarla ilgili henüz yeterli bilgi sahibi olmadan söylediğim sözler, kesinlikle maksadını aşan ve asla istemeyeceğim sonuçlar doğuran değerlendirmelerdir" açıklamasını yaptı.

Ataman, sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, Sırp taraftarın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Yıllarını ulusal ve uluslararası düzeyde mücadele ederek ve başarılar kazanarak geçirmiş bir spor adamı olarak söyleyebilirim ki, kaldırdığım ve kaldıracağım hiçbir kupa bir insan canından daha değerli değildi, bundan sonra da olmayacak. Bu bağlamda dün yaşanan olaylarla ilgili henüz yeterli bilgi sahibi olmadan söylediğim sözler, kesinlikle maksadını aşan ve asla istemeyeceğim sonuçlar doğuran değerlendirmelerdir. Olayları, cinayetin nedeninden ve failinin kim olduğundan bağımsız olarak şiddetle kınadığımı ve bir daha asla böyle bir durumla karşılaşılmaması adına geliştirilecek her türlü işbirliği için bir spor adamı olarak elimden gelen desteği vereceğimi belirtmek isterim."

Kızılyıldız Telekom karşısında aldıkları kritik galibiyete asla sevinmediğini ve üzüntüyle anacağını belirten Ataman, "Bugün gelinen noktada sporun dostluk, adil rekabet ve işbirliği kavramlarından uzaklaşarak insan hayatına dahi kast edilebilen vahşi bir savaş ortamına dönüşmesi hepimizin eşit ölçüde sorumluluğudur. Ulusal veya yerel değil, küresel bir problemdir. Sporun etik ve ahlaki bir rekabet alanı olarak kalması ve gerginlik üreten bir vesile olmaktan uzaklaşması el birliği ile üstesinden gelmemiz gereken uluslararası bir durumdur" dedi.

NE DEMİŞTİ?

Ergin Ataman, maç sonrası yaptığı açıklamada, “Üst düzeydeki emniyet kuvvetlerimizi de nasıl yanılttılar, hayretler içindeyim. 300-400 Sırp... Bunlara 'terörist' diyeceğim. Bu konuda Euroleague yönetimini de acil bir şekilde ceza vermesi gerektiğini düşünüyorum. Bu taraftara zaten çok fazla taviz veriliyor” demişti.

SIRBİSTAN KONSOLOSU: ERGİN ATAMAN TERÖRİSTTİR

Sırbistan Başkonsolosu Markovic de Al Jazeera Balkan'a yaptığı açıklamada “Ergin Ataman maç sonu bizim taraftarlarımızı terörist demişti. Ben de ona terörist diyorum. Bu sözlerimin arkasındayım” diye konuştu.

Markovic, "Ergin Ataman'ın yapmış olduğu açıklama benim şimdiye kadar duyduğum en kötü açıklama. Böyle bir şeyi söylemek mümkün olamaz. Kabul edilebilir bir şey değil. Dostane bir karşılaşmadan sonra bu şekilde açıklamalar yapmak kabul edilemez. Bu karşılaşmadan sonda bu şekilde açıklama yapmak kabul edilemez" ifadelerini kullanmıştı. (AlJazeera Türk)