Rusya Ligi takımlarından Anzhi'de forma giyen Samuel Eto'o Kamerun Futbol Federasyonu'nun kendisini öldürmek istediğini iddia etti. Eto'o, jandarma ve askeri polisler tarafından korunduğunu da ilk kez söyledi.

Barcelona ve Real Madrid'in eski oyuncusu, bu iddiayı ülkesinde yaptığı bir internet röportajında ortaya attı. 4 kez Afrika'da yılın futbolcusu seçilen Kamerun Milli Takımı Kaptanı, ülke federasyonuyla zaman zaman sorun yaşasa da, son suçlamalar bu durumu yeni bir boyuta taşıdı.

Eto'o; "Kamerun Futbol Federasyonu yöneticileri bana saldırmak, hatta ve hatta beni öldürmek istiyor. Bir grup jandarma ile birlikte kalıyorum, biri kapımın önünde yatıyor. Bunu züppelik yapmak için değil, kendi güvenliğimi sağlamak adına yapıyorum" dedi.

Kamerunlu Futbolcu federasyonun, oyuncuların hak ettiği parayı kullanarak, kendilerini uzun süre dolandırdığını ima etti ve "Futbolu herkesin yararı adına yönetmek yerine, yalnızca uydurma görevler, birinci sınıf seyahatler ve Avrupa'da takip edilmesi mümkün olmayan banka hesaplarına aktardılar" dedi.

Kamerun Futbol Federasyonu'ndan ise bu iddialar üzerine bir açıklama yapılmadı.