21 numaralı seribaşı olarak girdiği turnuvadan sonra dünya sıralamasında ilk ona girmeyi garantileyen 25 yaşındaki Errani, vatandaşı Roberta Vinci ile boy gösterdiği çiftler mücadelesinde dün şampiyon olup bugün tekler mücadelesinde Sharapova’nın karşısına çıktı.

 

Amerika Açık Şampiyonu Avustralyalı Samantha Stosur’u eleyerek geldiği ilk gland slam finalinde “Maria Sharapova karşısında yeni bir sürprize imza atacak mı” soruları Errani için bugün cevabını buldu.

 

Dünyanın 4 numarası Avustralya Açık şampiyonu Petra Kvitova’yı eleyerek bayanlar dünya klasmanında 4 yıl aradan sonra yeniden liderliğe yükselen Sharapova iki sete de Errani’nin servislerini kırarak başladı ve güzel performansını maçın sonuna kadar devam ettirerek finali kazanmayı başardı.

 

SHARAPOVA’NIN KARİYER SLAM’İ

Kariyerinde ilk defa Roland Garros'ta finale çıkan Sharapova kendisi gibi turnuvada en iyi servis karşılayan Errani’yi 6-3 ve 6-2 ile geçerek kariyer Grand Slam’ini tamamlamayı başardı.

 

Mücadeleye çok hızlı başlayan Rus raket Maria Sharapova, Sara Errani'nin iki kez servisini kırdı ve maça 4-0'la başladı. Bunun ardından toparlanan İtalyan Errani de Sharapova'nın servisini kırdı ve sette durumu 4-2'ye getirdi. Ancak ilk setin kalan bölümünde hata yapmayan Rus tenisçi Maria Sharapova, Roland Garros Finali'ndeki ilk seti 6-3 almayı başardı ve maçta 1-0 öne geçti.

 

Sharapova, ikinci sete de servis kırarak başladı. İkinci setin ilk oyununda kırdığı servisle avantajı eline geçiren Maria Sharapova, setin 5. oyununda da servis kırdı ve 4-1 üstünlüğü yakaladı. Ancak pes etmeyen Errani de Sharapova'nın servis attığu oyunu kazanıp, ikinci sette durumu 4-2 yaptı. Daha sonra Errani’nin servisini yine kıran Sharapova bu avantajını koruyarak mutlu sona ulaştı.

 

Toplam 89 dakika süren 2012 Fransa Açık Finali’nde Sharapova maçı en başından beri kontrol ederek zafere ulaşmasını bildi. Zafer sonrasında büyük bir sevinç yaşayan Sharapova 4 yıl sonra deyim yerindeyse “hakkıyla gelen” gelen dünya birinciliğini gözyaşlarıyla karşıladı.

 

SEREMONİDE HERKESİ GÜLDÜREN HATA

Şampiyonluk seremonisinde ilginç bir olay yaşandı... Kupayı vermek için eski tenisçi Monica Seles podyuma çıktığında, ikinci olarak Sharapova anons edildi. Bu anons üzerine herkes şaşkınlık yaşadı. "Gerçek ikinci" Errani ellerini havaya kaldırarak "şakadan" sevinmeye başladı. Sharapova ona kahkahalarla eşlik etti. Tribünleri dolduran seyirciler de bu yanlışlığa uzun süre güldü.

 

2012 Tek erkeklerde Roland Garros finali ise dünyanın iki numarası “toprak kortların kralı” İspanyol Rafael Nadal ile dünyanın bir numarası Sırp Novak Djokovic arasında gerçekleşecek.