İçişleri Bakanlığı'nın spor müsabakalarının güvenliğini sağlamak iddiasıyla ek tedbirler aldığı öğrenildi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler imzalı "spor alanlarının güvenliği" konulu genelge yayımlanarak ilgili kurumlarla 81 il valiliğine gönderildi.

Genelgeye göre, polis, 'tedbirler' kapsamında sosyal medya ve interneti takip edecek. İstihbarat çalışmalarına ağırlık verilerek elde edilen bilgiler doğrultusunda ise 'suç unsuru' olarak adlandırılan durumların tespiti halinde gecikmeksizin adli birimlerle işbirliği yapılacak.

ÜST ARAMALARINI POLİS YAPACAK

Genelgeye göre, son günlerde meydana gelen olayların bir daha yaşanmaması için ise 'riskli' diye tanımlanan maçlarda stadyum ve spor salonlarına girişte 'yeterli sayıda' polis bulundurulacak. Taraftarların üst aramaları bizzat polisler tarafından yapılacak. Turnikelerde ve kapı aramalarında seyircilerin yığılmasının önüne geçmek için ise bariyer sistemi oluşturulacak.

TAMPON BÖLGE OLUŞTURULACAK

Saha içinde ve tribünlerde alınacak 'tedbirlerle' rakip takım taraftarları ile müsabaka alanı arasında tampon bölge de oluşturulacak. Bu tampon bölgelerde görevlendirilecek polisler aracılığıyla da grupların sahaya inmeleri engellenecek.

Ayrıca, spor alanlarının içi, dışı, kapı girişleri ve spor alanı güzergahlarını görüntüleyecek çok sayıda kameranın ilgili kurum ve kuruluşlarca kurulması da sağlanacak.

SOSYAL MEDYA DA TAKİPTE

'Risk analizleri' adı altındaki uygulama için ise, sosyal medya takibe alınacak.  Genelgeye göre, "sosyal medya ve internet sitelerindeki yasa dışı oluşumlar ve faaliyetler" takip edilecek. İstihbarat çalışmalarına ağırlık verilerek elde edilen bilgiler doğrultusunda ise olası 'suç unsuru'nun tespiti halinde gecikmeksizin adli birimlere intikal sağlanacak. (TRT Türk'ten derlenmiştir)