Genel kurul ve ardından statla ilgili startın verilmesiyle bir hayli yoğun günler geçiren Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, kısa bir süre önce duyurduğu basınla sohbet toplantıları programının ilkini gerçekleştirdi. İşte sohbetten yansıyanlar:

RONALDİNHO GÜNDEMİMİZ DE YOK

"Ronaldinho gündemimizde yok Adabayor gündemimizde. Adabayor olabilir. Ama Ronaldinho kesin yok. Ronaldinho tarzında transfer yapmayız, yapmayız. Bütçesel anlamda... O zaman Yıldırım Demirören zihniyeti devam etseydi. Ona dur demek için geldik aynı hataya düşmeyiz."

SANTFOR KONUSUNTA B PLANIMIZ DA VAR

"Santfor konusunda bir sürprizimiz olabilir. Bir B planımız var. Enaramo ve Serdar Kurtuluş'la anlaştık bitti sayılabilir."

BEŞİKTAŞ'TA ZİHNİYET DEĞİŞMİŞTİR

"Tahkim Kurulu toplantısında savunma yapıyoruz. Beşiktaş'ta geçmişte yapılan yanlışlar olduğuna vurgu yapıyorum ve ardından artık bu kulüpte zihniyet değişti diyorum. UEFA Disiplini Tahkim Kurulu heyetine dönerek, "Bakın bu bir itiraftır" diyor. Neyse ki son söz benim olduğu için buradaki zihniyet değişiminden neyi kastettiğimizi anlattık"

BEŞİKTAŞ'IN UEFA'DAKİ DOSYASI KAPANMADI

"Beşiktaş'a UEFA tarafından verilen ana disiplin cezası değil. Tedbirlik olarak sevkedilmişiz bu tedbir kısmı. Beşiktaş'ın UEFA'daki disiplin dosyası kapanmadığı doğru. Arkadaşlarımızın suçsuz olduğuna inanıyoruz. Ben de inanıyorum camiada. Serdal bey seçime girdi 2000 oy aldı. Suçsuz olduğunu camia inanmasaydı okadar oy almazdı. Sıkıntı bizim arkadaşların görüştüğü o transferlerin gerçekleşmemesi. Buna karşı Tahkim'de Bayern Münih'ten Götze örneğini verdik."

TRABZON TOLGA KONUSUNDA DOĞRU SÖYLEMEDİ

"Tolga Zengin'e talip olduk. Görüşmelerimiz devam ederken Trabzonspor cephesi Rubin Kazan'ın daha yüksek teklifi olduğunu söyledi. Rubin takımının ikinci başkanı da tesadüf ki benim çok yakın bir arkadaşım. Onu aradım kesinlikle böyle bir şeyin olmadığını söyledi. Tolga konusunda kendilerine bir rakam sunduk bir lira fazlasını vermeyiz. Bu iş verdiğimiz rakama evet demeleri halinde biter."

BEŞİKTAŞ'I UÇURUMUN KENARINDAN KURTARDIK

"Beşiktaş'ın uçurumun kenarından aldık. Yaklaşık 15 yıldır tahribata uğramış bir kulüp var ortada bu hemen düzelmez. Bunca yılın tahribatını inşallah 2016'ya kadar tüm izlerini silmiş olacağız. Beşiktaş'ın durumunu şöyle izah edeyim. Bir gemi düşünün su almış ve batmak üzere. İşte biz o geminin su almasını durdurduk, delikleri tıpalarla tıkadık. Geminin içindeki suyu da boşalttık. Şimdi görevimiz mazot koyup gemiyi yürütmek."

YAPTIĞIMIZ TRANSFERLERİN MALİYETİ ALPER POTUK ETMİYOR

"Şu ana kadar 7-8 transfer yaptık. Tüm verdiğimiz para maliyeti hesaplıyorum F.Bahçe'nin bir Alper Potuk'a verdiği kadar yok bile. Şu anda para bizim için çok önemli hesaplı harcamak zorundayız."

KULÜPLER BİRLİĞİNİN BİR ETKİSİ KALMADI ARTIK

"Başka takım taraftarlarını tahrik edecek camiaları birbirine düşürecek demeç vermem. Vermedim, vermeyeceğim. Kulüpler Birliğinin başkanı üç büyük kulübün başkanından biri olmadığı müddeçe etkili olacağını düşünmüyorum. Şu andaki kulüpler birliği ne yazık ki etkisiz."

STAT 160 MİLYON TL'YE MALOLACAK

"Gelene kadar stat konusunda bir çok şeyin hallolduğunu sanıyorduk. Gördük ki, daha başvuru filan yapılmamış. Stad inşallah bizim eserimiz olacak A'dan Z'ye. TOKİ'siz, mokisiz. Stat tahminen 82 milyon dolara yaklaşık 160 milyon tl'ye mal olacak. 2014-15’e inşallah burada gireceğiz. Stadı yıkamazsın dediler yıktık, yapamazsın diyecekler yapacağız. Sonra açamazsın diyecekler açacağız inşallah.

"Basketbol takımında 3 yıllık bir planlama yaptık. Bu hafta içinde sürpriz transfer açıklamalarımız olacak."

G.SARAY STAD KONUSUNDA BİZE YANLIŞ YAPTI

"Maçlar konusunda önümüzdeki plan bir hafta Kadıköy'de bir hafta Telekom'da oynama durumu vardı. Sağolsun F.Bahçe bu süreçte bize çok destek ve yardımcı oldu. Ama bu planda G.Saray'a takıldık bize genel kurula sormamız gerekir dediler. Ben Beşiktaş'ın talebini sandığa sokturmam. Reddedilecek bir teklifi yapmam. G.Saray statla ilgili bana göre tarihi bir fırsatı kaçırmış oldu."

"Kasımpaşa olmaz diyorlar? Niye ? Düşünün deprem olmuş evi yıkılmış bir aile yakın mahallede bir eve yerleşiyor geçici bir süre için. Böyle düşünün. Kasımpaşa'da bizim mahallemize yakın, kapısını da açmış. Gebze daha mı yakın ? Nasipse bu hafta Sani Şener beyle birlikte Umre'ye gideceğim. Sıkıntılarımız çok duaya ihtiyacımız var."

TFF ETKİSİZ ÇARPAN!

"Başkanlar teknik adamlar şiddete yönelik açıklamalara imza atıyorlar. Federasyon bunları önleyecek yaptırımı uygulayamıyor. TFF bu konuda bana göre etkisiz çarpan durumunda ne yazık ki. Zaten bu işlerin direkt önüne geçebilecek mercii 6222. Federasyon bu işin önünü alamadı, alamaz"

STADIN ÖN İSMİ SPONSOR İSMİ OLACAK

"Yıldırım Demirören'den senetlerle ilgili beklentimiz aynı. Sanırım 3 senet geçti. Herhangi bir değişim gelişme yok. Stadın ön ismi bir sponsor ismi olacak. Görüşmeler devam ediyor. O sponsor ismi sonrası hangi ismi koyarız bilmiyorum. Henüz kafamızda net bir şey yok."

F.BAHÇE İLE DOSYAMIZ ÇOK FARKLI

"F.Bahçe ile bizi UEFA sürecinde aynı durumda değiliz. Birlikte değerlendirilmek bize zarar veriyor. Ben bunu hukuki anlamda diyorum. Dosyalarımız farklı."

TOPLANTILARDA FUTBOL KONUŞULMUYOR

"Yönetim kurulu toplantılarında en az futbolu konuşuyoruz. O işi Önder Özen beye teslim ettik. Hocayla da çok konuşmuyorum çok önemli acil bir şey olmadıkça. Çünkü kulübün işi çok. Yoğunuz. Örneğin kulüpler birliği başkanlığı teklifi geldi ama kabul etmem mümkün değildi, bunca yoğunluğun arasında. Ben görevde olsaydım Fulya için öyle bir anlaşmaya imza atmazdım"

MEDYAYA KARŞI TAVRIMIZ DEĞİŞECEK

"Bu güne kadar medyaya iyi niyetli yaklaştım ama süistimal edenler oldu. Bundan sonra yasal olarak da mücadele edeceğim. Bazıları planlı yapıyor bu işi. Sadece yalanlamakla kalmayacak. Gerekirse o kişiler basın toplantılarına idmanlara alınmayacak. İyiyi kötüyü ayırmamız lazım."

Haberin Tamamı İçin: