Arat Saadetyan / Demokrat Haber

ABD’de, St. Louis’in Ferguson ve New York’un Staten Island bölgesinde siyahi Amerikalıların ölümünden sorumlu polislere takipsizlik kararı verilmesinin ardından başlayan gösteriler "NBA parkelerine” de yansıdı.

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) takımı Chicago Bulls oyuncusu Derrick Rose, Golden State Warriors‘a karşı oynayacağı cumartesi günkü maç öncesinde, Eric Garner’ın öldürüldüğü olayı soruşturan New York’taki jüri kararını protesto etmek amacıyla üzerine Garner’in boğulduğu sırada söylediği belirtilen ”I Can’t Breathe” (Nefes alamıyorum) sözünün yazılı olduğu bir tişört giydi.

Rose’un protestosuyla ilgili konuşan NBA yıldızı LeBron James de ”Bu muhteşemdi, ben de bunu yapabilirim” açıklamasının ardından Cleveland Cavailers’ın Brooklyn Nets‘le yaptığı maçta üzerinde ”Nefes alamıyorum” yazan tişört giyerek, ülke genelindeki protestoların sahalara taşınmasına destek verdi.

Cavailers’le New York’taki Barclay Center’daki oyun öncesinde, Nets oyuncuları Kevin Garnett, Deron Williams, Jarrett Jack ve Alan Anderson da Lebron James gibi ”Nefes alamıyorum” yazılı tişört giyerek eyleme katılan NBA oyuncuları arasında yer aldı.

NBA dışında pazar günü oynanan Amerikan Futbol Ligi'nde (NFL) de de Detroit Lions oyuncusu Reggie Bush pazar günü oynanan Tampa Bay maçından önce ''Nefes alamıyorum'' tişörtüyle sahaya çıkmıştı.