Bu sezon başında Burak Yılmaz için Lazio'dan gelen 5 milyon euroluk teklifi 'yetersiz' bulduğu için geri çeviren Galatasaray, şimdi de Semih Kaya için gelecek olan olası teklifler için gardını almaya çalışıyor.

Semih Kaya ile olan sözleşmesi 2016 Mayıs'ında sona eren Galatasaray, genç savunma oyuncusunun yıllık 600 bin TL olan ücretini de kademeli olarak 1.6 milyon TL seviyesine yükseltmişti. Roma ve Manchester United'ın ısrarlı bir şekilde takip ettiği Semih Kaya için özellikle Napoli'nin ilgisi kısa bir süre oyuncunun menajeri Fazlı Özdemir tarafından da doğrulanmıştı.

NAPOLİ'DEN TEKLİF VAR MI?

Peki Galatasaray cephesinde Semih Kaya için son durum ne? Semih Kaya için şu ana kadar Galatasaray'a bir teklif gelmediğini ifade eden sarı-kırmızılı yetkililer, genç savunma oyuncusunun uzun yıllar sarı-kırmızılı formayı giymek istediğini ve kendilerinin de bu konuda bir hazırlıklarının olduğunu dile getirdi.

Semih Kaya için 13 milyon euroluk bir bonservis bedeli belirleyen sarı-kırmızılı yönetim, bu rakamı getiren kulüp ile görüşmeler başlanabileceğinin sinyallerini verdi.

Semih Kaya, Galatasaray'dan 13 milyon euro karşılığında başka bir takıma transfer olursa 12 milyon euroluk Arda Turan transferini geride bırakacak ve Türkiye futbol tarihinin en pahalı yerli transferi olacak. (sporx)