Newcastle United’ın Senegalli oyuncusu Cisse, yüksek faizle kredi veren bir finans kuruluşunun reklamının yer aldığı kulüp formasını giymeyi reddetti.

Senegalli futbolcu Papiss Demba Cisse ile kulübü İngiltere Premier League takımlarından Newcastle United arasındaki forma reklamı tartışması tırmanıyor.

Müslüman futbolcu, Newcastle United kulübünün forma sponsoru olan “Wonga” adlı yüksek faizle kredi veren finans kuruluşunun reklamının bulunduğu formayı giymek istemiyor. Senegalli forvet bu yüzden takımının hazırlık maçları da oynayacağı Portekiz kampına katılmayı reddetti.

'İSLAM'DA FAİZ HARAM'

Alman ligi Bundesliga takımlarından Freiburg forması giydikten sonra 2012'de İngiliz Newcastle United takımına transfer olan Cisse, kulübü söz konusu finans şirketi ile anlaştıktan sonra, yaptığı açıklamada İslamiyet'in faizi haram kıldığını, bu nedenle yüksek faizle kredi veren sponsor firmayı boykot edeceğini duyurmuştu.

Golcü oyuncu, kulüp yönetimine, üzerinde reklam bulunmayan ya da bir yardım kuruluşuna ait logonun yer aldığı bir forma giymeyi önermiş ancak bu önerinin, Newcastle kulübü tarafından reddedildiği belirtilmişti. Forma krizi nedeniyle Papiss Demba Cisse'nin külüpteki geleceği de belirsizliğini koruyor.

KANOUTE DE REDDETMİŞTİ

Bu arada Newcastle United'ın diğer Müslüman oyuncuları Cheick Tiote ve Musa Sissoko'nun, söz konusu forma reklamının kendileri için sorun teşkil etmediğini kulübe ilettikleri belirtildi.

Cisse bu gerekçeyle forma giymeyi reddeden ilk Afrikalı futbolcu değil. 2012'ye kadar İspanyol Sevilla takımında mücadele eden Malili Frederic Kanoute de kulübünün bir bahis şirketinin logosunu taşıyan formasını giymeyi reddetmişti.

© Deutsche Welle Türkçe