Sportif Olta Balıkçıları Federasyonu (OBAF) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Uşak’ın Banaz ilçesindeki köylere dağıtılan atkıların bazılarında, Galatasaray’a yönelik olarak, üzerinde "İbne Galatasaray" yazan atkılar da dağıtıldı.

Malum sözcükle bir yandan eşcinseller hedef gösterilirken, diğer taraftan da 'kötü' ilan edilen bu sözcükle Galatasaray da hedef alındı. Nefret söylemi içeren bu atkılar nedeniyle özürler dilendi. Öğrencilere dağıtılan homofobik slogan içeren atkılar için 'siyasi malzeme yapılmasın' da denildi.

"BİR FENERLİ OLARAK ÖZÜR DİLERİM"

MHP Uşak İl Başkanı Alpay Özgür, düzenlediği basın toplantısında köydeki öğrencilere verilen atkıların bir kısmının toplandığını öne sürdü. Alpay Özgür, “Bir Fenerhahçeli olarak bu tavrı kınıyorum. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün dağıttığı bu atkıları görünce çok üzüldük,” diye konuştu.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: SİYASİ MALZEME YAPILMASI DOĞRU DEĞİL

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, çok üzgün olduğunu belirterek, “Atkıların bulunduğu paketleri OBAF yaptı. Biz bir şey yapmadık. Ben de bir Galatasaray taraftarıyım. Hiç hoş değil bu. Olayı öğrendikten sonra atkıların bir kısmını toplattık. Fakat bunun siyasi malzeme yapılması da doğru değil,” ifadesini kullandı.